Pusnaktī, 23. novembrī, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā noticis ārkārtas negadījums – paciente visticamāk ir izdarījusi pašnāvību.

Nekavējoties tika izskatīta visa situācija saistībā ar slimnīcā uzņemto pacienti. Gan ārsts, kurš pacientu uzņēma stacionārā, gan ārstējošais un dežūrējošais ārsts, kā arī medicīnas personāls apliecinājuši – nekas nav liecinājis, ka paciente varētu izšķirties par šādu rīcību. 23. novembra vakarā slimnīcā pacientiem tika veiktas ikvakara ārstu nozīmētās medikamentu injekcijas, un medicīnas personāls bija pārliecinājies, ka pacienti ir devušies nakts mierā. Pēc apmēram 20 minūtēm neiroloģijas nodaļā 87 gadus vecā paciente izlēkusi pa slimnīcas palātas logu. Paciente arī iepriekš vairākkārtīgi ir ārstējusies šajā nodaļā.

Pēc negadījuma medicīnas personāls nekavējoties izsauca Valsts policiju, kura veica vietas apskati, saņēma paskaidrojumus no dežūrējošā medicīnas personāla, un tālāk veiks likumā paredzēto visu apstākļu noskaidrošanu saistībā ar ārkārtas gadījumu. Minētā ārkārtas gadījuma izvērtēšanai un apstākļu noskaidrošanai arī slimnīca ir izveidojusi speciālu komisiju.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca izsaka visdziļāko līdzjūtību bojā gājušās sievietes tuviniekiem.

Lasi vēl