Policija ir aizturējusi divus jauniešus par somiņu zagšanu.

13. maijā ap plkst. 10:20 Ventspilī, Bērzu un Vītolu ielu krustojumā kāds jaunietis mēģināja 70 gadus vecai sievietei no rokām izraut somiņu. Aizdomās par šo nodarījumu tiek turēts kāds 17 gadus vecs jaunietis, kurš jau agrāk aizturēts par līdzīgām darbībām. Policija uzsākusi kriminālprocesu.

Līdzīgs gadījums reģistrēts arī 15. maijā, kur Ventspilī, Lielajā prospektā divi jaunieši izrāva no rokām somiņu 77 gadus vecai sievietei. Kundzei savas mantas ir izdevies atgūt. Policija uz aizdomu pamata par šī nozieguma izdarīšanu pārbauda kādu 18 gadus vecu jaunieti. Arī šajā gadījumā ir uzsākts kriminālprocess.

16. maijā ap plkst. 07:00 Ventspilī, Kuldīgas ielā kāda pagaidām nenoskaidrota persona nodarīja miesas bojājumus 1959. gadā dzimušam vīrietim, kā arī nolaupīja viņam naudu un zelta ķēdīti. Policija uzsākusi kriminālprocesu.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Brīvā Latvija 19.05.2016, 20:20:21

    Tā ja. Kārtējā multikulturālisma izpausme Bērzu ielā. Pirms mēneša jau bija līdzīgs gadījums netālu no veikala ''Leras''. Tad K. kundzei izrāva somiņu, kuru gan tā atguva, jo kāds garāmbraucošs vīrietis nelieti ar auto sadzina un somiņu tam atņēma.
    Nez vai tas bija tas pats čigāns, bet šoreiz, mēģinot atņemt somiņu upuris tika nogāzts uz bruģa. Laikam nebija gaidījis, ka cienījamā Č.
    kundze kliedzot pretosies un tāpēc aizlaidās bez laupījuma.
    Kam vēl jānotiek, lai dome atzītu, ka problēma pastāv, un ko darītu, lai likvidētu Bērzu un Vītolu ielas ļaunuma perēkļus.

  • 0
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 23.05.2016, 16:14:14

    Pašvaldības policija, ikdienā strādājot ciešā sadarbībā ar Valsts policiju, ir aizturējusi vairākas aizdomās turētās personas. Viņu saistība ar pastrādātajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, t.i., somiņu izraušanu, tiek pārbaudīta kriminālprocesa ietvaros. Visi šie noziedzīgie nodarījumi notikuši diennakts gaišajā laikā. Iespējams, vainīgās personas, izdevies aizturēt pateicoties arī liecinieku atsaucībai un ieinteresētībai – nekavējoties informēt Pašvaldības policiju vai Valsts policiju par notikušo, norādot vainīgo personu pazīmes, virzienu, kur pārkāpējs devies. Nereti cietušās personas uztraukuma vai apjukuma dēļ nevar paskaidrot par notikušo, neatceras, vai nav ievērojuši uzbrucēju pazīmes, un tas ir saprotami. Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai aculiecinieki rīkotos uzreiz un neatliekamības kārtā steidzīgi ziņotu par notikušo Pašvaldības policijai, jo jebkura sniegtā informācija var noderēt pārkāpēja meklēšanā un aizturēšanā. Lūdzam ikvienu pilsētas iedzīvotāju, sniegt informāciju par jebkādiem pārkāpumiem, lai tūlītēji izbrauktu uz notikuma vietu un aizturētu likumpārkāpējus. Pēc izsaukuma saņemšanas Pašvaldības policija ieradīsies notikuma vietā dažu minūšu laikā. Nokavēta informācijas sniegšana portālā ļauj likumpārkāpējiem izvairīties no aizturēšanas, atbildības un soda. Šajā gadā Pašvaldības policija par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu aizturējusi 19 personas, bet kopā par dažādiem likumpārkāpumiem aizturējusi 272 personas. Tas nozīmē, ka visi šie aizturētie ir vai nu aizturēti likumpārkāpuma izdarīšanas brīdī, vai nu tūlīt pa "karstām pēdām". Pašvaldības policijas darbs ir mērķtiecīgi organizēts pilsētas iedzīvotāju drošībai, bet visur vienlaicīgi būt klāt nav iespējams. Tāpēc lūdzam ikvienu iedzīvotāju sniegt savu atbalstu pilsētas kārtības un drošības uzturēšanai, un informēt nekavējoties par pārkāpumiem, noziedzīgiem nodarījumiem, aizdomīgām situācijām pa diennakts tālruņiem:63680808 28680808. Būsim ieinteresēti un atbildīgi gan par savu, gan līdzcilvēku drošību.

  • 0
    bannazy 26.05.2016, 09:51:40

    Muniki nu gan muld

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: