Ventspils Augstskolas 1. kursu iesvētību tēma bija "Cietums".

Apskati foto!

Noskaties video!

Pasākums sākās augstskolas autostāvvietā, tālāk dalībnieki devās meža virzienā.

Pasākumi kā jau ierasts organizēja otrkursnieki. Iesvētāmie tika aicināti uz pasākumu tērpties kā cietumnieku drēbēs.  

Uz iesvētībām ieradās apmēram 70 pirmkursnieki, kuru veiklība un izturība tika pārbaudīta ar dažādiem uzdevumiem, piemēram, pumpēšanos, pietupšanos, skriešanu, lēkāšanu, ripināšanos un nu jau par tradīciju kļuvušo Mazo putniņu deju, informēja 2. kursa studente Laura Grauduže.

Pirmkursnieki tika sadalīti pa grupām, katrai no tām bija 2-3 vadītāji. Otrais kurss iejutās policistu, cietuma uzraugu un citu likuma sargu lomās. Pēc izturības un sagatavotības pārbaudes, fukšiem līdzīgi kā cietumniekiem tika sasietas rokas un kopā ar grupu vadītājiem tie devās uz mežu, kur risinājās galvenie pārbaudījumi.

Pirmkursniekiem bija iespēja iejusties cietumnieku ādā. Pirmais pārbaudījums bija medicīniskā pārbaude, kurā tika noteikts viņu veselības stāvoklis. Kā nākamo fukši izbaudīja „barošanu” cietumā. Pirmkursniekiem tika veikta arī psiholoģiskā pārbaude, kurā ar kliedzienu jānopūš sveces liesma. Veiksmīgi tikuši galā, pirmkursnieki devās uz nākamo kontrolpunktu, kurš dēvēts par izlaušanos, jo tajā, cietumnieki, izpildot uzdevumu, atrodot atslēgas, atbrīvo sasaistītās rokas.

Tālāk, lai izbēgtu no cietuma, jātiek cauri kanalizācijas caurulei, ko izveidojuši otrā kursa studenti. Cietumnieki ar mazām grūtībām veica šo posmu un nonāca pie nākamā, kas nosaukts par Ceļu uz brīvību. Posmā fukši caur labirintu meklēja ceļu uz brīvību. Noslēguma posms bija Debesu vārti, kur studenti, eņģeļu (otrkursnieku) pavadīti, nodeva zvērestu un tika uzņemti Ventspils Augstskolas studentu kārtā.

Protams, pēc iesvētību grūtākās daļas, visi gatavojās iesvētību noslēgumam ballītei atpūtas vietā Klondaika, kur studentu iekustināja DJ Ale.Mar un DJ GV.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: