27. oktobrī Ventspils Augstskolā jau ceturto reizi notiks Ģermānistu diena. To organizē Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes Ģermānistikas katedras docētāji un studenti. Pasākuma devīze - „Deutsch lebt?!”

Ģermānistu dienā 2011 aicināti piedalīties visi, kurus interesē vācu valoda, t. sk. skolēni, vācu valodas skolotāji, studenti, augstskolu docētāji, augstskolu absolventi, darba tirgus pārstāvji, Vācijas institūciju pārstāvji un vācu kultūras biedrības Latvijā.

Ģermānistu diena ir 2008. gadā uzsākts forums, un tas piedāvā diskusijas iespējas cilvēkiem no visas Latvijas, kuru interešu lokā ir Latvijas un Vācijas sadarbības iespējas, vācu valoda, tās loma izglītībā un darba tirgū. Šeit studenti tiekas ar saviem skolotājiem un darba devējiem, absolventi – ar docētajiem un studentiem, Latvijā studējošajiem un strādājošajiem ar vācu institūciju un augstskolu pārstāvjiem. Foruma laikā augstskola uzņemas jaunu lomu, kļūstot par saistošo posmu starp skolu un darba tirgu.

Ģermānistu dienas 2011 plenārsēdē uzstāsies VAAD informācijas centra un Gētes institūta Rīgā pārstāvji par šo institūciju aktualitātēm 2011./2012. gadā. Pēc tam sekos prof. V. Nollendorfa vieslekcija par vācu literatūras ietekmi uz mūsdienu latviešu literārās valodas attīstību. Dienas otrajā pusē ir paredzēti trīs darbsemināri: vācu valodas kā svešvalodas apguve, tulkošana kā māksla un informācijas ieguve par vācu valodu un literatūru. Darbsemināru galvenās idejas, atziņas un secinājumi tiks prezentēti visiem foruma dalībniekiem, un tās būs izmantojamas turpmākajā profesionālajā darbībā. Pasākuma noslēgumā ir plānots ģermānistu vakars kā vēl viena iespēja apmainīties viedokļiem, risināt turpmākās sadarbības idejas un atpūsties jautrā vācu gaisotnē.

Pieteikšanās - līdz 21. oktobrim, e-pasts: agnese.dubova@venta.lv.

 

Programma

27. oktobris, Ventspils Augstskola

Laiks

Pasākuma plāns

10.00 – 11.00

Dalībnieku reģistrācija. Ekskursija pa Ventspils Augstskolu

11.00-11.30

Foruma atklāšana

11.30 – 12.00

VAAD informācijas centra vadītājs Markuss Hēfners: „Aktualitātes VAAD informācijas centrā”

12.00-12.30

Gētes institūta Rīgā Valodas nodaļas vadītājs Dr. Rainers Būcs: „Gētes institūta darbības galvenie virzieni Latvijā 2011./2012. gadā”

12.30-13.20

Prof. em. Dr.Valtera Nollendorfa vieslekcija „No Alunāna līdz Rainim: Vācu literatūra un mūsdienu latviešu literārās valodas attīstība 19. gadsimtā”

13.20 – 14.20

Pusdienas kafejnīcā „Panorāma”

14.20 – 15.50

Darbseminārs I „Jojo meklē laimi. Mācību filmas vācu valodas stundās“ (Vadītāji: Vācu valodas apguves konsultants Latvijā Holgers Dēne, Rīgas 1. Valsts ģimnāzijas vācu valodas skolotājs Tomass Levandovskis)

Darbseminārs II „Tulkošana kā māksla“ (Vadītājas: Vidzemes Augstskolas docente Dr. Beata Paškevica, Ventspils Augstskolas lektore Egita Proveja)

Darbseminārs III „Informācijas meklēšana par vācu valodu un literatūru “ (Vadītāja: Gētes institūta Rīgā bibliotēkas vadītāja Sibille Dezelārs)

15.50 – 16.15

Kafijas pauze

16.15 – 17.00

Darbsemināru rezultātu prezentācija, diskusija

No 17.00

Ģermānistu vakars

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: