Ventspils Augstskolas pirmā kursa studente BAIBA EGLE ir diplomēta televīzijas producente. Šobrīd viņa apgūst valodas un cer, ka reiz izdosies iekrāt naudu, lai nopirktu vajadzīgo aparatūru un filmētu, uzņemot dokumentālas filmas un sociālus sižetus, parādot, kā dzīvo cilvēki ar īpašām vajadzībām.

Skolas laikos labo sekmju un atšķirīgo dzīves uzskatu dēļ esi piedzīvojusi vardarbību. Kā tolaik juties?


– Diezgan briesmīgi. Zubrilka un nūģis bija maigākie man veltītie vārdi... Citiem nepatika, ka labi mācījos un devos uz olimpiādēm, un par daudzām lietām bija pamatīga interese. Rezultāts? Apsaukāšana un reizēm arī fiziska ietekmēšana. Tiem, kas to darīja, baigi jautri, bet kur šie cilvēki ir tagad?.. Vai kļuvuši par Misteriem Latvija un ieguvuši labu izglītību? Skumjākais toreiz bija tas, ka skolotāji nemācēja atrisināt šo situāciju.

Pamatskolā, kad devu norakstīt, bija cilvēki, kas izmantoja šo iespēju un vienlaikus smējās par mani. Turklāt bija tā, ka astotais, kurš bija norakstījis uzdevumus no septītā, kurš bija norakstījis no kāda, kas bija norakstījis no manis, vēl apvainojās par kļūdām. Vidusskolā izdomāju citu sistēmu – par norakstīšanu prasīju saldumus, un manam brālim bija lieli prieki!

Visu interviju lasi otrdienas laikrakstā “Ventas Balss”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: