Ventspils Augstskolas Informācijas tehnoloģiju bakalaura programmas 3. kursa students Mārtiņš Bērziņš kopš 1. decembra strādā uzņēmumā A klase International, kur nodarbojas ar trīsdimensiju (3D) modelēšanu.

Šo darbu viņš ieguvis pēc kolēģes ieteikuma. «Mani pieaicināja, jo zināja, ka nodarbojos ar IT lietām un 3D modelēšanu.»

Mārtiņa uzdevums ir radīt 3D grafiku, kura uzskatāmi parādīs, kā izpildīt fitnesa vingrojumus. Šim nolūkam Mārtiņš ir jau radījis vīrieša tēlu, kurš 3D grafiskā būs spējīgs izpildīt jebkuru vingrojumu.

Paredzēts, ka ar šiem vingrojumiem varēs iepazīties A klase International veidotā sociālā vietnē internetā, kas būs paredzēta gan treneriem, gan ikvienam, kurš interesējas par fitnesu. «Šajā vietnē būs ievietoti daudzi vingrojumu piemēri, un lai būtu interesantāk un modernāk, tie būs izstrādāti 3D grafikā,» stāsta Mārtiņš.

Nepieciešamās pamatzināšanas, kā veidot 3D grafiku, viņš ieguvis mācoties VeA. Atšķirība tikai tā, ka augstskolā galvenokārt apguvis arhitektūras un detaļu modelēšanu, izmantojot datorprogrammu SolidWorks, taču A klasē Mārtiņš strādā ar bezmaksas programmu Blneder, ko apguvis pats.

Vīrieša modeļa – vingrotāja – tapšana prasījusi apmēram pusotra mēneša darbu. Taču tagad, lai tēlam radītu pusminūti ilgu vingrojumu, nepieciešamas būs tikai pāris stundas.

A klase International strādā arī angļu tulku programmas 4. kursa studente

Guna Krutova. Viņa tulko, rūpējas par tirgus izpēti un kontaktiem ar citām valstīm.

Abi studenti tiek nodarbināti, izmantojot Nodarbinātības valsts aģentūras Eiropas Sociālā fonda projekta «Jauniešu darba prakses» atbalstu.

Pēc Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) datiem, pavisam Biznesa inkubatora uzņēmumos strādā 5 VeA studenti un 15 absolventi, tai skaitā 10 informācijas tehnoloģiju speciālisti.

Jura Giguļa foto

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: