"Skrivanek Baltic" organizētajā jauno tulkotāju konkursā uzvarējusi Ventspils Augstskolas 3. kursa studente Anna Leščinska.

"Skrivanek Baltic" organizētajā ikgadējā Jauno tulkotāju konkursa pēdējā atlases kārtā piedalījās astoņi studenti no trīs Latvijas augstskolām. Studentiem bija jātulko klātienē bez palīglīdzekļiem aptuveni 200 vārdu garš teksts no izvēlētās svešvalodas - angļu, vācu vai franču - uz latviešu valodu. Darbus pēc konkursa kritērijiem novērtēja "Skrivanek Baltic" tulkotāji un korektori.

Konkursa uzvarētāja Leščinska balvā ieguva 150 latu dāvanu karti svešvalodu mācībām, kuru studente plāno izmantot zviedru valodas mācībām. Pārējie konkursa noslēguma kārtas dalībnieki tika pie nelielām veicināšanas balvām un atzinības rakstiem.

Leščinska mācās Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes 3.kursā un konkursā tulkoja no vācu valodas. "Ļoti priecājos par iespēju piedalīties jauno tulkotāju konkursā un vēl vairāk - par pirmās vietas iegūšanu. Jau sen sapņoju sākt mācīties zviedru valodu un domāju, ka šī tagad ir laba iespēja - izmantot dāvanu karti," saka Leščinska.

Konkursa noslēguma kārtai bija izvirzīti seši studenti angļu valodas grupā, viens students vācu valodas grupā un viens - franču.

Noslēguma kārtā piedalījās četri studenti no Ventspils Augstskolas - Santa Andersone, Valters Grigāns, Laila Moreina un Anna Leščinska, divas studentes no Ekonomikas un kultūras augstskolas - Santa Ozoliņa un Santa Brauča un no Daugavpils universitātes - Inga Makrecka un Inna Rence.

Foto: Konkursa finālisti no Ventspils Augstskolas – no kreisās: Santa Andersone, Valters Grigāns, Laila Moreina un Anna Leščinska, kura ieguva 1.vietu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: