Ventspils Augstskolas studenti Santa Andersone, Valters Grigāns, Laila Moreina un Anna Leščinska šodien piedalās  "Skrivanek Baltic" Jauno tulkotāju konkursa pēdējā atlases kārtā.

Konkursa pirmajā kārtā bija aicināti četru Latvijas augstskolu - Daugavpils Universitātes, Ekonomikas un kultūras augstskolas, Ventspils augstskolas un Vidzemes Augstskolas - studenti tulkot tekstus no trīs svešvalodām - angļu, franču un vācu.

Turpmākai atlasei tika izvirzīti seši studenti angļu valodas grupā, viens students vācu valodas grupā un viens - franču. Gala atlasē piedalās Santa Andersone, Valters Grigāns, Laila Moreina, Anna Leščinska no Ventspils Augstskolas, Santa Ozoliņa un Santa Brauča no Ekonomikas un kultūras augstskolas, Inga Makrecka un Inna Rence no Daugavpils universitātes.

Studentiem šodien būs jātulko klātienē bez palīglīdzekļiem aptuveni 200 vārdu garš teksts no izvēlētās svešvalodas uz latviešu valodu. Darbus vērtēs "Skrivanek Baltic" tulkotāji un korektori un konkursa rezultāti tiks paziņoti šodien plkst.16.30.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: