Ventspils Augstskolas Viedo tehnoloģiju pētniecības centra pētnieks Gundars Bergmanis ­– Korāts piedalījās Baltijas-Ziemeļvalstu neirozinātnes skolā, kura norisinājās Kauņā.

Baltijas-Ziemeļvalstu neirozinātnes skola tika rīkota Lietuvas Universitātes Veselības zinātņu nodaļas Neirozinātnes institūtā. Šīs skolas mērķis ir dažādu valstu informātikas, fizikas, neiroloģijas, neiroinformātikas, biofizikas un bioloģijas zinātnieku starpdisciplināras sadarbības platformas veidošana un dažādu neirozinātnes problēmu risināšana.

Neirozinātnes skolā katru dienu notika vairāku pētnieku un zinātnieku prezentācijas par dažādiem neirozinātnes (neiroinformātikas) sasniegumiem un pētījumiem, kas ir tieši saistīti ar Ventspils Augstskolas pētnieka Gundara Korāta izstrādāto doktora darbu. Dienas otrajā pusē neirozinātnes skolas dalībnieki veica praktiskus darbus ar programmatūru NEURON, modelējot neironu darbību, simulējot veselu smadzeņu darbību un arī patoloģiskas neiroloģiskas aktivitātes.

Ventspils Augstskolas pētniekam Gundaram Korātam vizītes ietvaros bija iespēja tikties arī ar Vitauta Dižā Universitātes pētnieci un galveno Baltijas – Ziemeļvalstu neirozinātnes skolas organizatori Aušru Saudargieni (Aušra Saudargienė), lai pārrunātu Ventspils Augstskolas Viedo tehnoloģiju pētniecības centra un Ventspils Augstskolas Informācijas tehnoloģiju fakultātes sadarbību ar Vitauta Dižā Universitāti un Kauņas Tehnisko universitāti (KTU). Vizītes ietvaros tika apmeklēta arī Kauņas Tehniskās universitātes bioloģijas pētījumu un neirozinātnes laboratorija, kā arī pārrunātas turpmākās sadarbības iespējas. Piemēram, tika pārrunāta sadarbība kopīga studiju kursa veidošanā esošā maģistra studiju programmas “Datorzinātne” kursā Bioloģisko signālu apstrāde, tādējādi padziļinot esošo kursu ar dažādiem neiroinformātikas un bioinženierijas elementiem, tos apvienojot ar viedajām tehnoloģijām, mašīnmācīšanos un datorredzi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: