Ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra iniciatīvu pirmo reizi tiek uzsāktas 5.-6. klašu audzēkņu Skaļās lasīšanas sacensības, kurās iesaistījušās arī Ventspils pilsētas un novada skolas.

Lasīšanas sacensības tiek rīkotas, lai veicinātu bērnu interesi par lasīšanu un grāmatām, un tās norisināsies 3 kārtās – vietējā skolas (bibliotēkas) līmenī, reģiona pusfinālā un nacionālajā finālā.

Šobrīd notiek lasīšanas sacensību pirmā kārta vietējās skolas mērogā, kura norisināsies līdz 1. decembrim. Ventspilī Skaļās lasīšanas sacensībās savus spēkus izmēģināt pieteikušas klases no 1. un 2. pamatskolas, 3. un 6. vidusskolas, kā arī Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas. Savukārt no Ventspils novada atsaukušās vairākas novada bibliotēkas un skolas – Ances, Piltenes, Popes, Puzes, Tārgales, Ugāles un Užavas.

Labākais Ventspils pilsētas un novada lasītājs, mūsu reģiona skaļās lasīšanas čempions un viņa atbalstītāji 2018. gada maijā dosies uz Rīgu, lai piedalītos nacionālajā Skaļās lasīšanas finālā, kura uzvarētājs iegūs skolai ceļojošo kausu un Nacionālās bibliotēkas Bērnu direktora titulu.

Iesaistoties šajā projektā, katrs dalībnieks ir ieguvējs, jo, lai piedalītos Skaļās lasīšanas sacensībās, katram skolēnam ir jāizvēlas sava grāmata, kurā atrast fragmentu, kuru citiem nolasīt. Tā tiek pilnveidotas skolēna prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, un visi sacensību dalībnieki dzirdēs daudz brīnišķīgu fragmentu no dažādām grāmatām, kurus izvēlējušies viņu vienaudži. Sacensībai piemērotu lasāmvielu dalībnieki var atrast gan “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” grāmatu kolekcijā, kā arī tās var būt senaizmirstas labas grāmatas vai arī tikko iznākuši darbi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: