Sākoties jaunajam mācību gadam, Pārventas pamatskola no oktobra īstenos un koordinēs jaunu Eiropas Savienības Erasmus+ starpskolu projektu “Eiromozaīka” (Euromosaica), kas tiks realizēts līdz 2019. gadam.

Projekta mērķis ir veicināt astoņu Eiropas pirmsskolas, pamatskolas un vidusskolas izglītības iestāžu starptautisko sadarbību, lai palielinātu izpratni par kultūru dažādību un veicinātu dialogu starp astoņiem Eiropas reģioniem – Latviju, Iskiju un Sicīliju Itālijā, Grieķiju, Bulgāriju, Rumāniju, Slovākiju un Turciju. Projektā izvirzītas trīs galvenās prioritātes, kas ir sociālā iekļaušanās, atvērta un inovatīva prakse digitālajā laikmetā, kā arī augsta līmeņa prasmju un kompetenču apgūšana. Projektā tiks iesaistīti bērni vecumā no 3 līdz 16 gadiem.

Savstarpēji iestādēm sadarbojoties, projektā tiks vienotas astoņas vērtības, veidojot mozaīku globālajā Eiropā. Projekta īstenošanas gaitā iekļautās tradicionālās vērtības ir valoda un kultūra, svētki, tautas māksla, ēdiens un kultūra, reliģija un reliģiskās tradīcijas reģionā, daiļamatniecība, ģimene un tās vērtības, kā arī multikulturālā atmosfēra reģionos.

Pārventas pamatskolas direktore Vēsma Laurecka stāsta, ka projekta pasākumi izvirza iniciatīvas attiecībā uz multikulturālo izpratni un vietējo kultūru, kā arī tradīciju un valodu veicināšanu, tāpat projekts sniegs jaunas pieejas mācīšanās procesā. Direktore norādīja, ka skolotāji un skolēni kopīgi aktīvi sadarbosies starptautiskā komandā, kas nodrošinās gan pedagogu, gan audzēkņu digitālo prasmju uzlabošanos un svešvalodas zināšanu pilnveidošanos. Projekta ietvaros paredzēts apmeklēt Rumāniju, Turciju, Bulgāriju, Grieķiju, kā arī Itālijas reģionus Sicīliju un Iskiju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: