Pirmdien, 9.oktobrī, plkst. 15 Ventspils Galvenās bibliotēkas telpās norisināsies programmas “Mācību un atbalsta programma jauno skolotāju profesionālajai izaugsmei” pirmā dalībnieku – jauno skolotāju tikšanās.

Jaunie skolotāji jau no pašām pirmajām dienām saskaras ar dažādām situācijām, problēmām, izaicinājumiem un veiksmēm, kas saistītas ar skolēnu mācīšanu – stundu gatavošanu, plānošanu, vadīšanu un skolēnu sasniegumu vērtēšanu. Skolotājam liels izaicinājums ir arī attiecību veidošana ar skolēniem un viņu vecākiem, kā arī kolēģiem un skolas administrāciju. Lai palīdzētu skolotājiem gūt jaunas zināšanas un iejusties vidē, Izglītības pārvaldes Metodiskais dienests organizē programmu “Mācību un atbalsta programma jauno skolotāju profesionālajai izaugsmei”. Tā ir paredzēta Ventspils pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu skolotājiem, kuri uzsākuši darbu šajā vai pagājušajā mācību gadā vai atsākuši darbu pēc ilgstošas prombūtnes.

Metodiskā dienesta vadītāja Inga Pāvula stāsta, ka programmas mērķis ir sniegt profesionālu atbalstu skolotāja darba veikšanas laikā. Jaunajam skolotājam nepietiek ar studiju laikā apgūtajām zināšanām un prasmēm – ikdienas darbs skolā piedāvā daudzas un dažādas jaunas situācijas, radot nepieciešamību turpināt mācīties, tādēļ noderīgs ir kolēģu profesionālais atbalsts un papildus praktiskas zināšanas.

Programmas saturs tiks veidots, sadarbojoties ar jaunajiem skolotājiem atbilstoši viņu vajadzībām, iekļaujot gan teorētisku zināšanu apguvi, gan praktiskus uzdevumus un piemērus, kā arī pieredzes apmaiņu. Tāpat jaunajiem skolotājiem būs pieejamas Metodiskā dienesta konsultantu praktisks atbalsts mācību stundu kvalitātes pilnveidošanai. Jauno skolotāju tikšanās notiks reizi mēnesī – 3 reizes šī mācību gada 1. semestrī un 4 tikšanās mācību gada 2. semestrī.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: