Divas Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes 3.kursa studentes - Ženija Minka un Anna Šmite – stažējas LR Saeimā, kur praksē pilda vācu - latviešu valodas tulku pienākumus.

Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātei jau vairākus gadus notiek sadarbība ar LR Saeimu, tādējādi katru gadu septembrī divi vācu tulki stažējas LR Saeimā un tulko diviem stažieriem no Vācijas, kuri LR Saeimā uzturas ar Starptautiskās parlamentu stipendijas programmas (Internationales Parlaments-Stipendium) atbalstu.

Šobrīd Eiropā pieaug un nostiprinās vācu valodas loma. Tā ir dzimtā valoda vislielākajam ES iedzīvotāju skaitam. Tādējādi gan Eiropas, gan arī Latvijas darba tirgū turpina augt pieprasījums pēc vācu valodas speciālistiem, tulkiem un tulkotājiem. Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes absolventi strādā dažādos Latvijas un ārvalstu birojos par tulkiem un tulkotājiem, projektu vadītājiem, vadības asistentiem, ES un Latvijas valsts un pašvaldības iestādēs par ārējo sakaru un mārketinga nodaļu speciālistiem u. c.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: