Uzsākot jauno mācību gadu, otrdien, 29.augustā, plkst. 9.00 Jaunrades namā norisināsies ikgadējā Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu konference “Bērna attīstībai labvēlīga un emocionāli droša vide pirmsskolā”.

Ar uzrunu konferenci atklās Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes vadītāja Egita Udodova, pēc kā godinās četrus pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekus, kuri Ventspils pirmsskolu izglītības iestādēs nostrādājuši 40 gadus. Piemiņas medaļu un uzslavas rakstu par ilggadēju un profesionālu ieguldījumu pirmsskolas darbā saņems PII “Rūķītis” vadītāja Sarma Beļajeva, PII “Zvaigznīte” skolotāja Valentīna Žarova, kā arī Svetlana Isaenko, kura ilgus gadus strādājusi par skolotāju, patreiz strādā par tehnisko darbinieci PII “Varavīksne”, un Ludmila Toma, kura ilgus gadus strādājusi par skolotāja palīgu PII “Varavīksne”.

Kā arī sveiks 39 Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogus un PII “Saulīte” vadītāju Laimu Znotiņu par teicamu ieguldīto darbu pirmsskolas izglītības iestādē, kas tika izvērtēts Pedagogu motivācijas programmas “Materiālā stimulēšana 2017. gadā” ietvaros.

Viens no Ventspils pirmsskolu izglītības iestāžu galvenajiem uzdevumiem ir Brīvdabas pedagoģijas pamatprincipu izmantošana mācību procesā un kā tas ietekmē bērna zinātkāri. Šo tēmu konferencē aktualizēs Latvijas Universitātes lektore Anita Ieriķe, savukārt Rīgas Valdorfskolas struktūrvienības vadītāja Sandra Strūtberga konferences dalībniekiem izklāstīs Valdorfpedagoģijas pamatprincipu ievērošanas iespējas ikdienas darbā. Tāpat svarīgus padomus pedagogiem sniegs praktiskā psiholoģe Iveta Aunīte lekcijā “Pozitīvi risinājumi audzināšanas darbā”, savukārt Latvijas Autisma apvienības vadītāja Līga Bērziņa prezentēs metodisko materiālu “Mācīties. Draudzēties, Saprasties”, kas var palīdzēt bērniem mazināt trauksmi.

Konferencei pieteikušies vairāk kā 150 pirmsskolas izglītības iestāžu pārstāvji no Ventspils, Sabiles, Saldus un Talsiem. Pirmsskolas pedagogu konference norisinās jau ceturto gadu, tās mērķis ir padziļināt izpratni par pirmsskolas pedagoģiskā procesa nozīmi bērna personības veidošanā un dalīties pieredzē. Labās prakses piemērus prezentēs Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi, kā arī būs iespēja aplūkot pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu sagatavoto mācību materiālu izstādi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: