Noslēgušās apmācības Bezmaksas IT rīki mācību procesa dažādošanai, kurās kopumā piedalījās 40 Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi. Skolotāji apmācību ietvaros apguva metodiskus paņēmienus par dažādu IT rīku izmantošanu atbilstoši jaunajam izglītības modelim - kompetenču pieejai.

Tika apgūtas arī tādas programmas kā Kahoot, LearningApp, Socrative, Stop Motion u.c., kuras ir bezmaksas un tās iespējams izmantot mācību procesā. Īpašu atsaucību guva testu veidošanas un attēlu apstrādes programmas. Pedagogi atzinīgi vērtēja programmu LearningApp, ar kuras palīdzību var veidot testus dažāda vecuma bērniem, attēlu apstrādes rīkus Canva un Pixlr Editor, kas noderēs ne tikai mācību materiālu veidošanai, bet arī mācību telpu noformēšanas nolūkiem. Īpaši aizrautīgi skolotāji darbojās ar animācijas filmiņu veidošanu programmā Stop Motion.

Pēc klātienes nodarbību apmeklēšanas skolotājiem bija jāsagatavo patstāvīgs radošais darbs kādā no jaunapgūtajām programmām. Kā vērtē apmācību vadītāja Ilze Grinfogele, iesniegtie pedagogu darbi bija pārdomāti un praktiski izmantojami turpmākajā mācību darbā.

Kursu noslēgumā kā zināšanu apliecinājumu skolotāji saņēma Ventspils Digitālā centra sertifikātu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: