Mācību gada pagarināšana Latvijā ir iespējama, bet varētu tikt ieviests arī vēl viens brīvlaiks pavasarī, sacījis izglītības ministrs Kārlis Šadurskis.

Pagarināt mācību gadu noteikti nebūšot Izglītības un zinātnes ministrijas pašmērķis, taču tās varot būt sekas jaunā izglītības standarta kalendārajai izveidei. Tā kā jaunais saturs vēl nav pilnībā gatavs, arī par mācību gada garumu vēl nav skaidrības, teica Šadurskis. Katrā ziņā nebūs tā, ka katrai klasei mehāniski pieliks klāt divas mācību nedēļas.

«Man šķiet, ka būtu vajadzīgs viens papildu brīvlaiks pavasara pusē,» izteicies ministrs.

«Nākamais mācību gads patiesībā ir ļoti svarīgs. Tas būs sagatavošanās posms pirms pārmaiņām, kas bija vajadzīgas jau sen. Kā strādāt ar kompetenču saturu, to pilotprojektā jau nākamajā mācību gadā izmēģinās 100 skolas,» piebildis politiķis.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -1
    Latvija pāri visām! 22.08.2017, 12:59:46

    Acīmredzams, ka lielākā daļa šadurveidīgo ideju, kas veidotas pēc principa - kaut ko mainīt mainīšanas pēc lai radītu darbošanās imitāciju,
    ar savu acīmredzamo bezjēdzīgumu ir domātas vienkārši negatīvas spriedzes uzturēšanai sabiedrībā.

  • 0
    Nif nifs 22.08.2017, 13:10:33

    Likuši tak tos bērnus vienreiz mierā. Nevar ātrāk, tad vajag ilgāk. Skolas slēgsim, bērnus no viena gada vecuma sadzīsim konc-lāg...tfu, skolās, lai sēž caurām vasarām... maļās ar savām idejām tā kā pa biezputras katlu, kas sen jau piedegusi.

  • -1
    Latvija pāri visām! 22.08.2017, 13:26:49

    Kas zina, iespējams, ka šie vnk vēlas bērnus ātrāk atraut un ilgāk turēt prom no ģimenēm - saskaņā ar jaunajām gEiropas ideoloģijām.

  • 0
    Nif nifs 22.08.2017, 13:35:32

    Nuja, mūsu "augšējie" bāleliņi jau kārtīgi pakaļlēkātaji. Ar pensionēšanās vecuma paaugstināšanu bērniem ir "atrautas" arī vecmāmiņas. Krievlaikos sievietes gāja pensijā no 55, un auklēja mazbērnus.

  • -1
    asd. 22.08.2017, 14:26:53

    Vai nebūtu vispareizāk atkal atjaunot mācības sestdienās?Nevajadzētu pagarināt mācību gadu un arī stundu skaits pa dienām varbūt kļūtu mazāks.
    Plus vecākiem viena priekšpusdiena nedēļā pa īstam brīva.

  • -1
    Latvija pāri visām! 22.08.2017, 21:44:03

    Vispareizāk būtu atstāt kā ir un vnk sakārtot pārblīvēto mācību programmu.

  • 0
    KRX 23.08.2017, 08:29:04

    Pilnīgi bezjēdzīgi!!!
    Jau tagad maijā neviens jēdzīgi nemācās, braukā ekskursijās, iet uz muzejiem utt. (tas nav slikti, tas ir vajadzīgs!). Priekš kam bērniem sēdēt vēl jūnijā skolā?!?
    Par tām projektu nedēļām gan varētu padomāt - vai tās ir sasniegušas mērķi un vai no tām ir tāda jēga. Tā vietā labāk mācās un nekas nav jāpagarina!
    Vispār šitas izskatās pēc tāda... riebīga priekšnieka - pēc likuma skolotājiem taču ir apmaksāts 2 mēnešu atvaļinājums. Nu, lai nebūtu jāapmaksā atvaļinājums - liks strādāt! :)
    Nesodiet skolēnus! Dodiet to jūniju skolotājiem - rīkot pieredzes apmaiņas, seminārus, lekcijas utt.

  • 0
    Nif nifs 23.08.2017, 10:13:41

    Projektu nedēļas ir tāds pusbrīvlaiks. Un daudzās skolās tā nedēļa saīsināta līdz pāris trim dienām, nu tā, mazliet neoficiāli.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: