Tuvojieties jaunajam mācību gadam, Sociālais dienests no 14. augusta sāks izmaksāt Ventspils pilsētas pašvaldības pabalstus mācību līdzekļu iegādei.

Pašvaldība šim mērķim 2017. gadā piešķīrusi 6 382 eiro. Pabalstu varēs saņemt bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kuri mācās vispārējās izglītības iestādē vai profesionālās vidējās izglītības iestādē. Savukārt trūcīgiem un maznodrošinātiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem pabalstu piešķirs arī tad, ja tie studē augstskolā.

Pabalsts tiek piešķirts šādā apmērā:

  • bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm – 30 EUR;

  • bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem no trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm, kuri mācās:

                                     * vispārējās izglītības iestādē – 43 EUR,
                                      *profesionālās vidējās izglītības iestādē – 62 EUR,
                                      *augstskolā – 121 EUR.

Pabalstu varēs saņemt līdz 29. septembrim, bet, lai to izdarītu, Sociālajā dienestā, Raiņa ielā 10 (Ventas kreisā krasta iedzīvotājiem) vai Talsu ielā 39 (Pārventas iedzīvotājiem) jāiesniedz iesniegums. Skolēniem, kuri sasnieguši pilngadību, iesniegums jāraksta pašiem. Ja mācību iestāde neatrodas Ventspils pilsētā, jāiesniedz arī izziņa no mācību iestādes. Iesniegumu pieņemšana uzsākta no 1. augusta.

Bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, tāpat kā pagājušajā gadā, pabalstu mācību līdzekļu iegādei saņems iepirkumu kartes veidā. Iepirkumu karte 30 EUR vērtībā būs paredzēta nepieciešamo mācību līdzekļu iegādei SIA Officeday Latvia veikalā Raiņa ielā 18.

Trūcīgie un maznodrošinātie bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni, kuri mācās vispārizglītojošā skolā, profesionālajā izglītības iestādē vai turpina studijas augstskolā, naudā piešķirto pabalstu mācību līdzekļu iegādei tāpat kā iepriekš varēs saņemt Sociālā dienesta kasēs vai savā norēķinu kontā.

Kopumā plānots, ka pašvaldības sniegto atbalstu mācību līdzekļu iegādei šogad varēs saņemt 180 bērni un jaunieši no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī 17 bāreņi.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Ventspilniece 01.08.2017, 17:11:38

    Interesanti,vai SIA Officeday Latvia veikalā Raiņa ielā 18 nopērkamie mācību kīdzekļi ir vislētākie?
    Vai bijis kāds konkurss par Sociālā dienesta izsniegto iepirkuma karšu atprečošanu?
    Citās pašvaldībās,cik dzirdēts līdzīga veida pabalstus izmaksā naudā,lai paši pērk,kur lētāk,un, ko uzskata par vajadzīgu.

  • -1
    Ventspils Sociālais dienests 03.08.2017, 14:30:37

    Atbild Ventspils pilsētas Sociālā dienesta vadītāja D.Kaņepe:
    Ventspils pilsētas pašvaldības piedāvātais pabalsts mācību līdzekļu iegādei tiek izsniegts iepirkumu kartes veidā, lai tas tiktu izmantots tam paredzētajam mērķim – kancelejas preču iegādei.
    Publisko iepirkumu likums nosaka kārtību, kādā tiek izvēlēts uzņēmums, kurš nodrošinās nepieciešamo pakalpojumu. Ventspils pilsētas Sociālajam dienestam ar SIA Officeday Latvia jau trešo gadu norit veiksmīga sadarbība. Ņemot vērā klientu atsauksmes, sadarbība tiek turpināta, un līdz ar to, arī šogad dāvanu kartes mācību līdzekļu iegādei varēs izmantot SIA Officeday Latvia veikalā, Raiņa ielā 18.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: