Šobrīd Saules ielā 37, uz kurieni pārcelsies Ventspils Centra sākumskola, norit būvniecības darbi skolas telpu pārplānošanā.

Saskaņā ar izstrādāto projektu, skolas ēkā tiks veikta centrālās ieejas atjaunošana, izbūvējot pacēlāju, tādējādi nodrošinot vides pieejamību personām ar kustību traucējumiem. Remonts tiks veikts ēkas vestibilā, virtuves blokā un ēdamzālē, aktu zālē, gaiteņos un kāpņu telpās, atjaunojot arī pašas kāpnes un vēsturiskās balustrādes. Remontētas tiks mācību klases, personāla darba telpas, garderobes, vienlaikus paplašinot tās, kā arī izremontētas esošās tualetes un izbūvētas papildus tualetes abos ēkas stāvos atbilstoši plānotajam skolēnu skaitam. Atsevišķi uzlabojumi paredzēti arī skolas sporta zālē, kas jau iepriekš atjaunota. Tāpat arī visā skolā tiks atjaunota iekšējā apkures sistēma, nomainot vecos apkures radiatorus pret jauniem. Savukārt nepieciešamā mikroklimata nodrošināšanai tiks izbūvēta piespiedu vēdināšanas sistēmas virtuves blokā, informātikas un mājturības kabinetos.

Projekta vadību veic pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi”, nodrošinot būvniecības darbu norises uzraudzību un koordināciju. Savukārt konkursā par būvdarbu izpildi uzvarējis pašmāju uzņēmums - SIA „Pilsbūve”

Papildus šiem būvdarbiem skolas teritorijā paredzēts izbūvēt arī apgaismotu bruģakmens seguma basketbola laukumu, futbola laukumu ar mākslīgo zālienu un vingrošanas laukumu, zem kura tiks ieklāts triecienabsorbējošais gumijas segums. Labiekārtojot skolas pieguļošo teritoriju, tajā tiks izvietoti soliņi, izveidoti 100 veloturētāji, izbūvētas 30 auto stāvvietas, gājēju celiņi, teritorijas apgaismojums un atkritumu konteineru novietne. Savukārt Pētera ielas pusē tiks izveidotas īslaicīgās autostāvvietas, kas tiks norobežotas ar aizsargbarjeru. Šos būvniecības darbus pārraudzīs pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde”.

Lai nodrošinātu pilnvērtīgu mācību procesu, tiks arī iegādātas mēbeles mācību klasēm, inventārs un tehnoloģiskās iekārtas.

Jau ziņots, ka par Centra sākumskolas pārcelšanu uz ēku Saules ielā 37 un Vakara vidusskolas pārcelšanu uz 6.vidusskolas telpām Sarkanmuižas dambī 1 Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu 2016. gada 11. novembrī.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -3
    Vele 20.07.2017, 16:07:18

    Nu kamdel no jaukas un gaisas skolas japarcelas uz vecu aukstu eku. Bieziem muriem. Kuram to vajadzeja? Mes to negribam

  • 0
    reku 21.07.2017, 16:41:02

    Nu tad varbūt var atrast kādu brīvu vietu bērnam turpat blakus,6.vidusskolā,lai nav tik tālu uz jauno skolu jāiet?
    Jebšu Pļavas ielas skolā,ja vizināt mazo ar personīgo auto?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: