Visā pasaulē arvien populārāka paliek starptautiskā kustība “Āra nodarbību diena” (Outdoor Classroom Day). Tajā iesaistās Ekoskolas un pārējās izglītības iestādes, kuras atbalsta mācību procesa jēgpilnu sasaistīšanu ar darbošanos ārpus iestādes telpām dabā.

Lai pievērstu uzmanību veselīgam dzīvesveidam un popularizētu āra nodarbību iespējas, 18. maijā 9680 izglītības iestādes no 80 valstīm, iesaistot 1 090 571 bērnu, atzīmēja “Āra nodarbību dienu”. Starp tām bija arī Ventspils pirmsskolas izglītības iestāde “Varavīksne”.

Ja ikdienā bērni pastaigu laikā ārā uzturas apmēram stundu, tad šajā dienā viņi laukā pavadīja visu dienu, sākot ar bērnu pieņemšanu un beidzot ar viņu aiziešanu mājās (no 7.00 rīta līdz 18.00 vakarā).

Katra grupiņa plānoja savu darbošanos tā, lai mācību diena mainītos ar sportiskām aktivitātēm un rotaļām. Bērni apguva matemātiku, dabaszinību, zīmēšanu un dziedāšanu. Bija eksperimenti ar krāsām un ūdeni, bija darbs ar dabas materiāliem, darbs siltumnīcā un puķu dobēs, kā arī ēšana un pusdienlaika gulēšana ārpus telpām.

Šajā dienā pirmsskolas izglītības iestādes “Varavīksne” vadība un pedagogi vēlējās dalīties pieredzē arī ar pārējām pirmsskolas izglītības iestādēm. Metodiskās apvienības ietvaros darbošanos vērot bija ieradušies 40 ciemiņi no Ventspils pirmsskolas izglītības iestādēm un Vides Izglītības fonda.

Neikdienišķi un aktīvi bērniem diena pagāja ātri, sniedzot visiem prieku un gandarījumu par paveikto.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: