Ventspils pilsētas dome piešķīrusi 32 815 eiro būvdarbu veikšanai un mēbeļu un inventāra iegādei pirmsskolas izglītības iestādēm “Varavīksne” un “Zvaigznīte”, lai jaunajā mācību gadā varētu uzņemt 22 jaunākā vecuma bērnus.

Ņemot vērā augošo pieprasījumu pēc vietām grupiņās bērniem no 2 gadu vecuma, katra Ventspils pirmsskolas izglītības iestāde izvērtējusi savas iespējas nodrošināt jaunākā vecuma bērnus ar papildus vietām. Bērnudārzā “Zvaigznīte” no 1. septembra varēs uzņemt papildus sešus bērnus no 2 gadu vecuma, savukārt “Varavīksne” atvērs jaunu grupiņu, kurā bērnudārza gaitas varēs uzsākt 16 bērni.

Pirmsskolas izglītības iestādē “Zvaigznīte” iegādāsies mēbeles, gultas, skapjus, krēslus un galdus. Lai nodrošinātu jaunas grupas atvēršanu “Varavīksnē”, grupas telpās tiks veikts remonts. Tiks iegādātas arī mēbeles un nepieciešamo inventāru. Lai veicinātu bērnu saskarsmes prasmes, sekmētu kustību un domāšanu, kā arī lai bērni varētu interesanti pavadīt laiku pirmsskolas izglītības iestādē, Izglītības pārvalde iegādāsies dažādus mācību līdzekļus un rotaļlietas, piemēram, lelles, mīkstos klucīšus, attīstošās rotaļlietas un citas.

Tāpat kā citās pirmsskolas izglītības iestāžu jaunāko bērnu grupiņās, arī šajā grupiņā iegādāsies lielo rotaļu namiņu. Rotaļu mājiņa ir daudzfunkcionāla – to var izmantot gan mācību procesā, gan ārpusnodarbību laikā. Namiņš veidos jauno grupu mājīgu, ar rotaļīgu atmosfēru, kas ir svarīgi, lai mazie ventspilnieki justos labi un veiksmīgāk adaptētos pirmsskolas izglītības iestādē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: