Ceturtdien, 18. maijā, plkst. 15:00 Ventspils Jaunrades namā norisināsies pasākums “Informācijas tehnoloģiju izmantošana digitālās kompetences attīstīšanā” pedagogiem, kuri ar savu darbu sekmējuši izglītojamo zināšanu izaugsmi.

Pasākumā piedalīsies Microsoft Latvia vadītāja Renāte Strazdiņa, kura atklās rīka Skype for Business iespējas mācību procesā, savukārt izglītības eksperte Mārīte Seile stāstīs par atgriezeniskās saites lomu un tās jēgpilnu izmantošanu skolā.

Jau kopš 2006. gada Ventspils pašvaldība mērķtiecīgi ir strādājusi pie mācību procesa pilnveidošanas un matemātikas, dabaszinātņu un tehnoloģiju mācību priekšmetu klašu aprīkojuma modernizēšanas pilsētas skolās, lai veicinātu bērnu un jauniešu interesi par dabaszinībām, matemātiku un tehnoloģijām. Domājot par nepārtrauktu mācību vides un procesa kvalitātes modernizēšanu un pedagogu profesionālās kompetences paaugstināšanu, 2011.gadā ikviens Ventspils pilsētas vispārizglītojošajās skolās pamatdarbā strādājošais pedagogs tika nodrošināts ar portatīvo datoru. Tehnika godam ir kalpojusi, un ir pienācis laiks tās nomaiņai – 348 jauniegādāti datori gaida savus lietotājus – Ventspils skolu pedagogus, un semināra noslēgumā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs kā pirmos nodos datorus Ventspils vispārizglītojošo skolu direktoru, kā arī to pedagogu rokās, kuri Rīcības programmas “Mācīšanās kvalitātes uzlabošanas sistēmas pilnveidei Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs” ietvaros 2016. gadā saņēmuši Motivācijas programmas balvu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: