Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagoģes Ainas Lodziņas flautas klases audzēknes Terēza Tīrmane un Nora Lodziņa pasaules mēroga konkursā Itālijā ieguvušas godalgoto 1. vietu.

Dalībnieces kopā ar skolotāju maija sākumā mēroja ceļu uz saulaino Itālijas pilsētu Filadelfiju, kurā no 3. līdz 7. maijam norisinājās pasaules mēroga konkurss Filadelfia Festival 2017 – IX Concorso musicale citta' di Filadelfia. Kā pastāstīja Lodziņa, konkursā piedalījās klasiskās mūzikas izpildītāji no dažādām pasaules valstīm – Itālijas, Spānijas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Dienvidkorejas, Peru, Mongolijas, Ķīnas un daudzām citām –, pārstāvot teju jebkuru mūzikas instrumentu, tostarp piedalījās arī dziedātāji, un tas nozīmē, ka arī konkurence bija vērienīga.

Lai gan dalībnieki bija sadalīti vecuma grupās, starptautiskā žūrijas komisija, ko pārstāvēja savas jomas profesionāļi, viņus vērtēja vienoti, neņemot vērā pārstāvēto vecuma grupu un mūzikas instrumentu. Rezultātā Terēzai ar iegūtajiem 96 punktiem no 100 un Norai ar 95 punktiem izdevās izcīnīt 1. vietu visu konkursa dalībnieku kopvērtējumā, jau atkal nesot pasaulē Latvijas un PIKC Ventspils Mūzikas vidusskola vārdu.

Plašāku rakstu varat lasīt šodienas laikrakstā Ventas Balss.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Marlena Zvaigzne 11.05.2017, 15:15:17

    Prieks par abām centīgajām meitenēm un skolotāju! Tā turpināt!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: