Ministru kabinets Ventspils Augstskolas rektora amatā apstiprināja līdz šim rektora vietas izpildītāja amatu ieņēmušo Kārli Krēsliņu.

Pēc bijušās augstskolas rektores Gitas Rēvaldes atcelšanas no amata, Krēsliņš pagājušā gada jūnijā tika iecelts par augstskolas rektora vietas izpildītāju, bet šī gada janvārī augstskolas Satversmes sapulce viņu ievēlēja par rektoru.

Kā ziņots, Rēvaldi no amata atcēla no amata saistībā ar uzticības zaudēšanu. Rēvalde bija pieteikusies konkursā uz Ventspils Augstskolas rektora amatu, bet vēlēšanu dienā savu kandidatūru atsauca, jo esot saņēmusi no tiesas skaidrojumu, ka gadījumā, ja tiesa pieņems viņai pozitīvu lēmumu un atjaunos viņu šīs augstskolas rektora amatā, jaunievēlētais rektors varot zaudēt ieņemto amatu.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -8
    Jānis Sīlis 08.05.2017, 11:49:39

    Kārli, sveicu Tevi ar oficiālu Ministru Kabineta apstiprinājumu rektora amatā! Mūsu sirdīs un prātos Tu esi rektors jau kopš 2016. gada jūnija beigām, kad klusi, bet apņēmīgi ķēries pie VeA sakārtošanas. Un Tev tas izdodas! Izdosies arī turpmāk, jo Tev ir mūsu draudzīgais atbalsts!

  • 0
    gats 09.05.2017, 09:23:06

    Vai taisnība, ka vairs negribat dzīvot Ventspilī un pārdodat māju?

  • -2
    cits 08.05.2017, 14:41:10

    Nevajadzētu vēl steigties ar sveikšanu.Kā jau raksta noslēgumā minēts,daudz kas var mainīties.Gaidīsim tiesas galīgo spriedumu.

  • -8
    Гроссмейстер 08.05.2017, 17:47:22

    Nu gaidīt jau var, bet mēs visi labi zinām, kāds būs spriedums. Te nav pēc būtības ko spriest - Satversmes sapulce ar absolūtu balsu vairākumu, saskaņā ar augstskolas likumu, izmantoja savas tiesības un atcēla rektori. Būtu dīvaini, ja tagad tiesa sāktu jaukties augstskolas darbībā, un koriģēt Satversmes sapulces pieņemtos lēmumus. Duetam Rēvalde&Ratnieks vajadzētu nomierināties, beigt lauzties ar galvu aizvērtajās durvīs, un nodarboties ar kādam lietderīgam lietam. VeA ir izsludināts konkurss uz VeA Viedo tehnoloģiju pētniecības centra direktora amatu, kur Rēvalde līdz šim bija direktora p.i. Nu tad lūdzu - lai sniedz iekšā dokumentus, un kandidē, un parāda savas vadības spējas.

  • 0
    gats 09.05.2017, 09:20:17

    Grossmeistaram vajadzētu vairāk pievērsties savai tiešajai profesijai (ja vien tā nav troļļošana) vai zinātnei un publicēt publikācijas, nevis caurām dienām sēdēt ventas balss internetā un tēlot visgudro. Tieši šādu pieeju iepriekšējā rektore gribēja izskaust. UN nupat jau Krēsliņš ir veselu gadu pie varas, kur tad ir rezultāti? Tiek turpināts iepriekšējās rektores iesāktais, bet nekādu rezultātu. Cik ilgi tad visā vainos iepriekšējo vadību? Vai līdz pensijai?

  • 0
    Gatis S. 08.05.2017, 18:04:51

    Šādos konkursos parasti jau sen ir iepriekš zināms, kas tos amatus ieņems, t.i. tos izsludina konkrētiem cilvēkiem.

  • -3
    Latvija pāri visām! 09.05.2017, 10:49:12

    Galu galā kādus tādus dižos rezultātus vajag augstskolai?
    Ka studenti šo absolvē un v i s s!

    Citādi mums visur tā apnicīga virtuālā muldēšana par panākumiem, sasniegumiem un rezultātiem..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: