Ventspils Augstskolas (VeA) Tulkošanas studiju fakultāte sadarbībā ar Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldi un Ventspils svešvalodu metodisko apvienību š.g. 28.aprīlī organizē Kurzemes reģiona angļu valodas olimpiādi, kurā savas svešvalodu prasmes apliecinās labākie Kurzemes skolēni.

Olimpiādē piedalīsies 24 skolēni no Aizputes, Dundagas, Grobiņas, Kuldīgas, Liepājas, Pāvilostas, Rojas, Talsiem, Ugāles un Ventspils. Skolēni visas dienas garumā veiks uzdevumus, lai apliecinātu savas angļu valodas zināšanas un lai noskaidrotu labākos valodas pratējus.

Pasākums tiks atklāts plkst. 11:00 VeA B1.auditorijā. Olimpiādes uzdevumi sadalīti divās daļās, vispirms skolēni veiks rakstisko daļu tiešsaistes režīmā, bet pēc tam pārbaudīs savas zināšanas mutvārdu daļā, kura notiks grupās. Plkst. 16:30 B1.auditorijā notiks olimpiādes noslēgums un apbalvošana, kad tiks paziņoti godalgoto vietu ieguvēji.

Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes dekāns Guntars Dreijers uzsver: “Svešvalodas ir karjeras panākumu atslēga, svešvalodas ir tilts uz citu tautu kultūru, svešvalodu zināšanas veicina saprašanos starpkultūru globālajā pasaulē. Angļu valoda ir nozīmīga globālā valoda – starptautisko organizāciju valoda, kurā saprotas ne tikai angliski runājošo zemju iemītnieki, bet arī ikviens, kurš vēlas apmainīties ar informāciju par zinātnes sasniegumiem, mākslu, kino, mūziku, kultūru visā pasaulē.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: