Ventspils pirmsskolas izglītības iestāde “Varavīksne”, sadarbībā ar stādu audzētavu “Sarmas 7” un pateicoties Ventspils pilsētas domes finansiālām atbalstam, uzsāk EKOskolas projektu “No sēkliņas līdz gatavam produktam”, kurš norisināsies trīs posmos.

30. martā sāksies projekta pirmais posms, kurā piecgadīgie bērni no grupas “Mārītes” dosies uz stādu audzētavas “Sarmas 7” lielajām siltumnīcām, lai iepazītos ar to iekārtojumu, pavasarī veicamajiem darbiem, kā arī patstāvīgi sētu pēc savas izvēles dažādus augus (samtenes, ķirbjus, tomātus, gurķus), par kuriem būs jāuzņemas rūpes.

Otrajā posmā paredzēts iestādītos un paaugušos augus pārstādīt augsnē no podiņiem, daļu – stādu audzētavā, piemēram, ķirbjus, bet daļu – iestādes teritorijā un savā siltumnīcā, ko pirmsskolas izglītības iestāde “Varavīksne” draudzīgi pārmantojusi no Centra sākumskolas.

Trešajā posmā bērni novāks ražu un to pārstrādās – ķirbjus nodos sulu spiestuvē, pretī saņemot gatavu sulu vakuuma iepakojumā, kā arī, pašiem žāvējot, pagatavot veselīgus čipsus, tomātus un gurķus pārstrādāt veselīgos salātos un pašiem izspiest sulu, bet samtenes līdz salnām priecēs acis iestādes teritorijā.

Realizējot šo projektu, bērni mācīsies rūpēties par augiem, iepazīs to attīstības ciklus un augšanai nepieciešamos apstākļus, kā arī uzņemsies atbildību par iesākto.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: