Ventspils Augstskolā (VeA) 16.martā notiks Latvijas Zinātņu akadēmijas tematiskā izbraukuma sēde ”Tulkojumzinātne un valodniecība: Ventspils perspektīva”.

Izbraukuma sēdes mērķis ir sadarbības veidošana, problēmsituāciju aktualizēšana, risinājumu meklēšana, kā arī iepazīšanās ar Ventspils Augstskolas piedāvātajām humanitāro zinātņu studiju programmām.

Sēdi atklās Ventspils Augstskolas Zinātņu prorektors Artūrs Vrubļevskis un Ventspils pilsētas domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas priekšsēdētāja Ilze Buņķe. Ievadvārdus sēdes dalībniekiem teikts Tulkošanas studiju fakultātes dekāns Guntars Dreijers un Latvijas Zinātņu akadēmijas pārstāve – akadēmiķe Raita Karnīte.

Izbraukuma sēdes ietvaros Ventspils Augstskolas pārstāvji – profesors Juris Baldunčiks, asociētā profesore Dzintra Lele-Rozentāle, docente Agnese Dubova un docente Egita Proveja - uzstāsies ar tematiskajiem ziņojumiem par humanitāro zinātņu pētniecības metodoloģiskajiem aspektiem, par doktorantūru un pētniecību, kā arī par zinātnes pēctecību.

Sēdes noslēgumā paredzēta diskusija par aktualitātēm tulkojumzinātnē un valodniecībā, kā arī tiks meklēti risinājumi sarežģītiem humanitāro zinātņu pētniecības jautājumiem.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -2
    gats 14.03.2017, 12:25:27

    Kāpēc Krēsliņš pēdējā laikā daudz melo? Augstskolā vinš saimnieko jau gadu? Kas izmainīts, kādi sasniegumi? Tā vietā vēl joprojām vaino iepriekšējo rektpri un publicē naptiesu infomāciju Ventas balsi. Auditā bija secināts, ka ierpiekšējās rektores laikā augstskolas ienākumi uz vienu studentu pieauguši par apmēram 50% un vidējā alga pieaugusi par 40%. Tagad pats netiek galā un citi vainīgi

  • -3
    es 16.03.2017, 12:50:50

    ''Augstskolā vinš saimnieko jau gadu?''

    Nē taču - MK pieņēma lēmumu 21.06.2016.

  • -3
    Гроссмейстер 15.03.2017, 15:16:23

    Kāpēc gats (Ratnieks) visu laiku melo? Ar tam vidējam algām ir tā, ka ja vienam alga pieaug lielos apmēros, bet pārējiem nemainās, tad jau arī vidēja vērtība pieaug. Vidējā vērtība no statistikas viedokļa nav robusts lielums, labāk ir ņemt mediānas vērtību. Bijušai rektorei Rēvaldei alga vienu brīdi sasniedza pat 7 tūkstošus eiro - tāda alga līdz šim nebija redzēta, pat lielāko universitāšu (RTU un LU) rektori nesaņem tādu algu. Tad nav brīnums, ka vidējā alga pieaug. Pats Ratnieks saņēma 3 tūkstošus, par finanšu prorektora pienākumu pildišānu - par prorektoru viņu Senāts neievēlēja, bet pateicoties savas mātes draudzenei Rēvaldei, kura viņu vienalga ielika finanšu prorektora p.i. krēslā, Ratnieks tāpat varēja grābt tos 3 tūkstošus. Un tas tagad sāp, ka šī zelta dzīsla izsīka, tāpēc tādi dusmīgi komentāri un video pret Ventspils Augstskolu.

    Bet kas bija ar tiem VeA darbiniekiem, kas neietilpa Rēvaldei un Ratnieka pietuvināto lokam? Kas bija ar lektoriem, zinātniskiem asistentiem, pētniekiem? Viņiem gan algas diez ko nepieauga. Ja darbiniekiem ar doktora zinātnisko grādu Ventspils dome piemaksāja to 531 EUR (un tas nav iepriekšējās VeA vadības nopelns), tad darbiniekiem bez doktora zinātniska grāda - nekā. 2015. gada novembrī VeA VSRC beidzās daudzi pētnieciskie projekti, un daudzi (liela daļa) VSRC zinātnieki palika bez darba. Kāds vidējas algas pieaugums, ja vispār nav algas? Nodarbinātības aģentūras Ventspils filiālē bija liels zinātnieku-bezdarbnieku pieplūdums.

    Un kā ar to faktu, ka iepriekšējas vadības laikā no VeA VSRC pētnieciskiem projektiem daļa naudas bija jādod augstskolai, lai varētu samaksāt par siltumu?

    Un kā ar to faktu, ja jaunajā pētnieciskajā projektā netika atrasta vieta kādam no Rēvaldes pietuvināto loka, tad projektu neapstiprināja?

    Vai tas viss ir laba finanšu pārvaldība?

  • -2
    gats 16.03.2017, 11:16:52

    Nezinu, kas tas Grossmeistars tāds ir, liekas, ka kāds no VSRC - droši vien Freimanis vai Šmelds - ir tādi pensijas vecuma zinātnieki, kuriem nav šobrīd nekādu zinātnisko sasniegumu. zināms ka abi kopā bija galvenā opozīcija un Rēvaldes gāzēji. Abi ir arī iestājušies Aivara patijā, lai neskatoties uz to, ka neko nedara zinātnē, tomēr varētu parazitēt uz valsts un Ventspils nodokļu maksātāju naudas. Skaidrs, ka Lemberga stipendija kaut kā jāatpelna. Protams, ka iepriekšējā rektore prasīja, lai būtu rezultāti, kā arī rektore bīdīja uz priekšu jaunos, kas šiem pārpensijas vecuma kungiem galīgi nebija pieņemami. Tāpēc arī tagad var izplatīt pilnīgus melus! Bet audits runā par sevi. UN loģiski, ka no projektiem kaut kāds procents tiek novirzīts apkurei, nevis viss tikai sagrābts algās. Jo augstskola kaut kā jāuztur.. Un visvairāk šiem skauž, ka sieviete var būt gudrāka ar lielākiem sasniegumiem. Tas jau vien ir noziegums.. Runā, ka viens no kungiem gribēja sev projakta naudu izmaksāt otreiz! Šo blēdību toreizējā vadība apturēja.

  • -3
    Гроссмейстер 16.03.2017, 13:11:05

    Neesmu neviens no taviem pieminētajiem. Bet tev, Ratniek, visur radās "gāzēju" opozīcija - katra portālā, katra avīzē tiek saukti citi uzvārdi. Bet reāli "gāzēji" bija viss VeA kolektīvs, to nu tu nevari pārdzīvot! Un tādas mahinācijas ka iepriekšējai VeA vadībai, nu nekur nav sastopamas: dokumentu aizkrāsošana, plēšana, slēpšana. Eiropas fondu naudas (līdz pat 500 tūkstošiem eiro) izdalīšana "savējiem". Draudi nelikumīgi atlaist darbiniekus.

    Par apkuri - projektu nauda ir tikai projektiem domāts finansējums, kurā ietilpst, pirmkārt, algas, otrkārt, visi vajadzīgie iepirkumi un citas ar projektiem saistītas izmaksas. Apkure nav ar pētniecību saistītas izmaksas. Tātad, kāpēc no projektiem rāva nost naudu? Jo nemācēja VeA budžetā atrast naudu apkurei, precīzāk sakot, tas tur nebija.

  • -2
    gats 16.03.2017, 18:21:22

    Grossmeistaram derētu saņemties un atklāt savu identitāti! Aiz muguras apmelot jau nu lielu drosmi nevajag! Cik zināms viss augstskolas kolektīvs saņēma no fondu projektiem - tad jau sanāk, ka visi savējie! Paldies par kompilmentu, uzskatot mani par kaut kādu Ratnieku.

  • 0
    es 17.03.2017, 11:16:57

    ''kas šiem pārpensijas vecuma kungiem''

    Viens no viņiem ir jaunāks par Lembergu.

  • -2
    Latvija pāri visām! 17.03.2017, 13:21:19

    Skaidrs, ka tā VeA vadība dabūja pa biksēm pēc nopelna un
    vnk vēlas no savas padzīšanas vēl izdabūt kādu politisku kapitāliņu...
    Kuram patīk ērti uz citu rēķina iekārtojušies priekšnieķeļi?
    Nevienam! Arī VeA nepatika.

  • 0
    kurirturir 17.03.2017, 14:15:40

    Vai augstskolā ir tikai ap 20 amatpersonu, ja tiem atalgojums publicēts mājas lapā? Dīvaini, tik mazs kolektīvs un nedzīvo saticīgi.

  • -2
    gunta 17.03.2017, 14:44:13

    patiesība ir tāda, ka šī vadība kontrolēja visus lielos iepirkumus, kas bija paredzēti no remonta naudām Irbenē un līdz ar to neizdevās nozagt tik, cik gribētos. Kā arī atklājās šmugulis ar satelītu, kurš laikam vēl nav gatavs. Tā kā kuratori vienkārši sabijās - pārāk bīstama bija tāda vadība ar stāju un principiem. Un nabaga personāls jau ir tikai ķīlnieki - katrs saņem ap 6000 eur gadā no paša aivara stipendijas - kā var neklausīt? Pat savu māti nodosi, kur nu vēl kādu rektoru, kurš visticamāk aizmuks..

  • 0
    Гроссмейстер 17.03.2017, 15:11:02

    Pirmais fakts gunta=gats=Ratnieks.

    Otrais fakts: Ventspils Augstskola saņēma no Eiropas fondiem 700 tūkstošus, kuri mīklaini pazuda. Tā nauda visdrīzāk tika sadalīta starp Rēvaldes un Ratnieka pietuvināto loku. Kā teica Jaunzems:
    "Arvien tālāk pagātnē attālinās Eiropas reģionālā fonda 700 tūkstošu eiro noslēpumainais liktenis, kas laikam taču visciniskākajā veidā izmaksāti čomiem par neesoša darba rezultātiem."
    Cik saņēma pati Rēvalde? Cik Ratnieks?

    Vai ar stāju saprot teroru pret VeA darbiniekiem? Vai Ratnieka bļaušana uz Štefenbergu raksturo Ratnieka stāju un principus?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: