165 labākie skolēnu mācību uzņēmumi no visas Latvijas pulcējās Rīgā, lai piedalītos Latvijas izglītības biedrības "Junior Achievement Latvija" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta "Inovāciju motivācijas programma" Vislatvijas Pavasara gadatirgū.

Savu produkciju piedāvāja 14 Ventspils skolēnu mācību uzņēmumi (SMU), no kuriem trīs Ventspils Jaunrades nama audzēkņu dibinātie.

Ventspils Jaunrades namu pārstāvēja trīs jaundibinātie uzņēmumi – SMU “Mācies, domā, dari” (pērļoti aksesuāri), SMU “Rosme” (koka rotaļlietas, galda un biroja piederumi) un SMU “Idejnīca” (dizaina un interjera priekšmeti).

Jaunajiem tirgotājiem diena bija gara un piesātināta, jo tirgošanās bija jāveic no plkst.11.00 – 17.00, bija jāatbild uz žūrijas jautājumiem un kopumā jācenšas savu piedāvāto preci pārdot visveiksmīgāk.

Gadatirgus ietvaros pieredzējusi profesionāļu, uzņēmēju un akadēmisko spēku komanda jaunos uzņēmumus vērtēja un apbalvoja 8 nominācijās. Pamatskolu grupā SIA “Idejnīca” balvu saņēma nominācijā - Sociāli atbildīgs uzņēmums.

Ventspils Jaunrades nama Skolēnu mācību uzņēmumā “Idejnīca” darbojas Samanta Birziņa un Nikola Valērija Andersone, konsultē skolotāja Mairita Grebe, pircējiem piedāvājot dizaina un interjera priekšmetus - dāvanu maisiņi no otrreizēji pārstrādāta auduma un drošības jostu spilveni bērniem.

Jau aprīļa beigās Latvijas labākie tirgotāji pulcēsies tieši Ventspilī, lai atskatītos uz aizvadīto tirgošanās gadu un suminātu veiksmīgākos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: