Ventspils Jauniešu mājas telpās notika jauno vides pētnieku forums Skolēni eksperimentē!, kurā šogad piedalījās 12 skolēnu komandas no Ventspils vispārizglītojošām skolām.

Žūrijas komisija, izvērtējot skolēnu eksperimentus pēc pētījuma idejas oriģinalitātes un novitātes, vides izglītības satura, izziņas vērtības, kā arī pēc skolēnu ieinteresētības un spējas demonstrēt un izskaidrot savu pētījumu,1-3. klašu grupā par labākajām atzina 2. pamatskolas 3.a klases skolnieces Nikolu Šefeli un Luīzi Čirvu ar eksperimentu “Krāsu mainošais ūdens” (skolotāja Eva Zariņa). 2. vietu ieguva 2.pamatskolas 3.a klases skolēni Anrea Sproģe , Sanija Šneidere un Elīza Zariņa ar eksperimentu “Noņem citronam glābšanas vesti” (skolotāja Eva Zariņa), savukārt trešās vietas šajā klašu grupā žūrijas komisija piešķīra divas – Pārventas pamatskolas 2.a klases skolniecei Alisei Upītei ar eksperimentu “Ziedošā varavīksne” (skolotāja Daila Zēberga) un 4. vidusskolas 1.a klases skolēnam Adrianam Bondaram ar eksperimentu “Plastilīns”(skolotāja Ilze Jermola).

4.-6.klašu grupā 1. vietu ieguva 1.pamatskolas 6.a klases skolēns Dāvis Lasmanis ar eksperimentu “Indikatorpapīrs” (skolotāja Guna Razgaite) , bet 2.vietu – Pārventas pamatskolas skolēni Kristīne Freiberga un Ralfs Piuss ar eksperimentu “Kolas pētījums”(skolotāja Dagnija Smirnova).

7.-9. klašu grupā tika piešķirtas 2 pirmās vietas – 4.vidusskolas 8.b klases skolniecēm Janai Zubovai, Leldei Klaipai un Sabīnei Zviedrei ar eksperimentu “Sējas kalendārs” (skolotāja Ineta Kraule ) un Valsts 1.ģimnāzijas 9.a. klases skolēniem Annikai Stalidzānei, Elīnia Priedei un Rūdolfam Paukstiņam ar eksperimentu “Vanilīns” (skolotāja Vita Bērzleja). Arī otrās vietas tika piešķirtas divas – 4.vidusskolas 7.b klases skolniecēm Dārtai Cinovskai un Ērikai Ribačukai ar eksperimentu “Ābolu kartupeļu pankūkas” (skolotāja Inguna Bērzniece) un 1.pamatskolas 8.a klases skolēnam Fricim Zalmanim ar eksperimentu “Koka auto” (skolotāji Guna Razgaite un Ēriks Šulcs), savukārt 3.vieta – Pārventas pamatskolas 9.klases skolēniem Sandim Mārtiņam Caunem un Daiusam Uščinam ar eksperimentu “Vulkāsn”(skolotāja Liāna Biezbārde).

Jauno vides pētnieku forums „Skolēni eksperimentē!” ir viena no vides izglītības aktivitātēm 2017.gadā. Šādu forumu nu jau tradicionāli ik gadu Ventspils pilsētas dome organizē sadarbībā ar Izglītības pārvaldes vides zinību metodisko apvienību. Foruma mērķis - sekmēt skolēnu izpratni par vidi un tās problēmām, popularizēt skolēnu pētniecisko darbību, kā arī aktivizēt un paplašināt vides izglītības darbu izglītības iestādēs. Ventspilī foruma organizēšanas koordināciju veica Vides zinību metodiskās apvienības vadītāja, Ventspils 4.vidusskolas skolotāja Inguna Bērzniece. Par foruma dalībnieku var kļūt ikviens pamatskolas skolēns vai interešu izglītības iestāžu audzēknis, kurš veicis praktiskus, ar vidi saistītus pētījumus, novērojumus un eksperimentus. Tas var būt gan individuāls gan grupas darbs.

Ventspils pilsētas izglītības pārvalde sadarbībā ar Domes Vides uzraudzības nodaļu 14. martā organizēs ikgadējo vides spēļu konkursu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: