Ventspils pilsētas domes sēdē tika atbalstīts Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes lūgums par kopējo summu EUR 4 500 iegādāties 24 rotaļu namiņus pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs grupiņās, kuras apmeklē bērni no 1,5 līdz 3 gadu vecumam.

Programmas „Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta” ietvaros, pirmsskolas izglītības iestādē „Pasaka” š.g. 3. janvārī svinīgi tika atklāta jaunā Cālēnu grupiņa bērniem no pusotra gada vecuma. Šī grupiņa dāvanā no pilsētas saņēma rotaļu namiņu, kuru bērni nekavējoties sāka apdzīvot jau atklāšanas pasākuma laikā.

Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde š.g. 10. janvārī no pirmsskolas izglītības iestādes “Vāverīte” ir saņēmusi aicinājumu iegādāties šādus rotaļu namiņus arī citās Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu grupiņās, kuras apmeklē 1,5-3 gadīgie bērni, jo, kā redzams fotogrāfijās medijos, Cālēnu grupiņas atklāšanas pasākumā, bērniem rotaļu namiņš izraisīja ļoti lielu interesi.

Šādas rotaļu ierīces bērniem, īpaši 1,5 līdz 3 gadu veciem bērniem, veicina saskarsmes prasmes, veido izpratni par sociālajām lomām, sekmē bērnu kustību un sīkās motorikas attīstību. Rotaļu namiņi ir daudzfunkcionāli – tie ir izmantojami gan mācību procesā, gan ārpusnodarbību laikā. Rotaļu mājiņas rada grupā mājīgu un rotaļīgu atmosfēru, kas ir ļoti svarīgi, jo grupas vide ir būtiska, lai mazie bērni veiksmīgāk adaptētos pirmsskolas izglītības iestādē un justos labi.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    No malas 13.02.2017, 11:37:03

    Kāpēc tad nevarēja iegādāties katram bērnam grupā pa namiņam?

  • 0
    df123 14.02.2017, 19:23:00

    Personālie namiņi būs tad,kad bērnudārzā sāks iet "atstādinātā" jaunās sievas sīkais.

  • 0
    Ena 13.02.2017, 20:51:01

    ha ha ha seniors papucis pamodies...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: