Ventspils Jaunrades nama pedagogu grupa 18. janvārī apmeklēja Latvijas interešu izglītības vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pulciņu pedagogu radošā procesa un pieredzes materiālu izstādi “Manas mājas”, izsekojot ceļam no idejas līdz tās realizācijai audzēkņu darbos, kā arī viesojās Rīgas Jauno tehniķu centrā.

Latvijas interešu izglītības vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pulciņu pedagogi, aktivizējot metodisko darbību, tika rosināti sadarbībā ar saviem audzēkņiem domāt par Latviju tās nozīmīgās jubilejas zīmē. Izstāde „Manas mājas” izvietota kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, kura kā arhitektūras pērle ikdienā ir pieejama ikvienam apmeklētājam.

Dienas otrajā pusē pedagogi viesojās Jaunrades namam radniecīgā iestādē – Rīgas Jauno tehniķu centrā, kur vienlaikus ar bagātu tehniskās jaunrades programmu klāstu ir pieejamas gan sporta, gan vizuālās un lietišķās mākslas programmas, gan arī brīvā laika spēļu istaba un nodarbības jaunsargiem. Lai gan Rīgas Jauno tehniķu centrā ir mazāk audzēkņu un pedagogu, interešu centrā ir liela sporta zāle un atbilstoši pulciņu vajadzībām aprīkotas plašas un mājīgas telpas. Centrā strādā daudz vīriešu, kuru pārziņā ir lidmodelisma, kartinga, moto, minikāru, pūķu modelisma un citi tehniskie pulciņi. Kopīgi ar Rīgas kolēģiem tika pārrunāti metodiskā darba, tālākizglītības, saimnieciskie un interešu izglītības attīstības jautājumi. Tuvākajā laikā plānotas kopīgas sacensības autotrases modelismā un šahā.

Šobrīd Ventspils Jaunrades namu apmeklē 1825 audzēkņi no 3 līdz 25 gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: