Jaunievēlētais Ventspils Augstskolas (VeA) rektors Kārlis Krēsliņš apņēmies stiprināt augstskolas tēlu, ko pērn esot pabojājusi negatīvā publicitāte saistībā ar bijušās rektores Gitas Rēvaldes atcelšanu no amata, aģentūrai LETA atklāja jaunais rektors.

"Noteikti augstskolai tēla un publicitātes ziņā ir atkal jābūt topā," uzsvēra Krēsliņš. Viņš atzina, ka negatīvās publicitātes dēļ pērn augstskolā esot bijis mazāks reflektantu skaits, un prognozēja, ka šogad studēt gribētāju būs vairāk. Domājot par jauno studentu piesaisti, augstskola plānojot organizēt arī vasaras skolu jauniešiem, kā arī turpināt sadarbību ar vidusskolām.

Krēsliņš vēloties turpināt veidot augstskolu kā Eiropas līmeņa izglītības un zinātnes centru.

"Es nesaku, ka būsim uzreiz Eiropas līmeņa universitāte, bet augstskola kā izcils Eiropas zinātnes un akadēmiskais centrs - uz to mēs esam jau gājuši un iesim tālāk," uzsvēra Krēsliņš. Jaunajam rektoram ir vīzija par VeA kā uzņēmējdarbības tipa universitāti. Viņš gan atzina, ka tas nav ātri izdarāms, bet gan vairāku gadu garumā ejams ceļš.

Par vienu no galvenajiem prioritārajiem uzdevumiem rektora amatā Krēsliņš minēja darbu pie finanšu investīciju plāna izstrādes un augstskolas veiktspējas audita ieteikumu īstenošanas.

"Mums ir veikts veikstpējas audits, kur ir ļoti daudz rekomendāciju. Tā man ir kā rokasgrāmata, kur analizēts, kas nav izdarīts, un minēti trūkumi. Tas viss ir jāievieš," atzina Krēsliņš.

Kā ziņots, VeA rektora amatā vakar ievēlēts pašreizējais VeA rektora vietas izpildītājs Krēsliņš. Ievēlētais rektors sāks pildīt amata pienākumus pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: