Š.g. 11. janvārī plkst. 16.10 D104 auditorijā notiks Ventspils Augstskolas rektora vēlēšanas. Vakantajam Ventspils Augstskolas rektora amatam ir pieteikušies pieci pretendenti.

Kā jau iepriekš tika informēts, vakantajam Ventspils Augstskolas rektora amatam pieteicās Jānis Caune, Sergejs Hiļķevičs, Kārlis Krēsliņš, Aivars Lasmanis un Gita Rēvalde. Saskaņā ar Ventspils Augstskolas rektora vēlēšanu nolikuma prasībām ir izvērtēta visu pretendentu atbilstība rektora amatam, kā arī organizētas viņu tikšanās ar Ventspils Augstskolas personālu. Pirmdien, 9.janvārī, plkst.16.10 Ventspils Augstskolas D104 auditorijā notiks augstskolas personāla tikšanās ar vienu no rektora amata pretendentiem – Jāni Cauni.

Trešdien, 11. janvārī, notiks Ventspils Augstskolas Satversmes sapulce, kuras darba kārtībā paredzētas rektora vēlēšanas. Pēc Rektora vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja ziņojuma noklausīšanās visiem izvirzītajiem rektora amata pretendentiem vēlreiz tiks dota iespēja uzrunāt Satversmes sapulci un atbildēt uz Satversmes sapulces locekļu jautājumiem. Pēc tam ir paredzēts laiks debatēm un arī pašām rektora vēlēšanām, kas notiks saskaņā ar Satversmes apstiprinātu nolikumu.

Ievēlētais rektors sāks pildīt amata pienākumus pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā. Ja neviens no pretendentiem netiek ievēlēts, tad Satversmes sapulce divu mēnešu laikā rīko atkārtotas rektora vēlēšanas.

Ventspils Augstskolas rektora amatam izvirzīto pretendentu dokumenti ir pieejami: http://venta.lv/2016/12/02/ventspils-augstskolas-rektora-amatam-izvirzito-pretendentu-dokumenti/.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    es 11.01.2017, 10:09:36

    Interesanti, kāpēc VB/Ventspils.lv/Venta.lv netranslē šo pasākumu (debates).

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: