Noslēdzās konkurss uz vakanto Ventspils Augstskolas (VeA) rektora amata vietu. Vakantajam amatam pieteicās pieci pretendenti.

VeA Satversmes sapulce š.g. 16.novembrī apstiprināja rektora vēlēšanu komisiju sešu cilvēku sastāvā. Komisija, atbilstoši Ventspils Augstskolas rektora vēlēšanu nolikumam, pārbaudīja pretendentu un viņu iesniegto dokumentu atbilstību izvirzītajām prasībām un konstatēja, ka trīs pretendenti – Sergejs Hiļķevičs, Kārlis Krēsliņš un Gita Rēvalde – ir savlaicīgi izpildījuši visas VeA rektora vēlēšanu prasības. Komisija nolēma izvirzīt Ventspils Augstskolas rektora vēlēšanām pretendentus Sergeju Hiļķeviču, Kārli Krēsliņu un Gitu Rēvaldi.

Komisija konstatēja, ka divi pretendenti noteiktajā termiņā – līdz 2016. gada 16.novembra plkst. 16:00 – nav pilnībā izpildījuši VeA rektora vēlēšanu nolikuma prasības, un nolēma izslēgt viņus no turpmākās dalības rektora vēlēšanās.

VeA rektora vēlēšanu nolikuma 9. punktā noteikts, ka vēlēšanu komisijas noraidītie rektora amata pretendenti trīs darba dienu laikā pēc Vēlēšanu komisijas lēmuma saņemšanas lēmumu var apstrīdēt, iesniedzot VeA Šķīrējtiesai argumentētu rakstisku iesniegumu. Šķīrējtiesa šo iesniegumu izskata trīs darba dienu laikā no tā saņemšanas dienas un publicē savu lēmumu Ventspils Augstskolas mājas lapā.

Ievērojot Fizisko personu datu aizsardzības likumu, rektora vēlēšanām izvirzīto pretendentu visu iesniegto dokumentu kopijas tiks publicētas VeA mājas lapā pēc pretendentu piekrišanas saņemšanas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Nif nifs 24.11.2016, 18:40:48

    Ha ha ha, Rēvaldes kundze akurāt kā Āboltiņa - nevar pa durvīm, kāpj atpakaļ pa logu. Tiešām tik šausmīgi vajag to amatu???

  • -1
    Latvija pāri visām! 24.11.2016, 22:18:38

    Viņa no Aivara mācījusies.:)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: