Ventspils Pārventas pamatskola ir iesaistījusies Ekoskolu programmā. Ekoskola ir atvērta un demokrātiska programma, kas sniedz iespēju skolniekiem veidot un īstenot aktīvu attieksmi un pieņemt lēmumus par vides uzlabošanu gan skolā, gan mājās.

Skola par gada tēmu izvēlējusies tēmu „Atkritumi”, ar mērķi padziļināt skolēnos izpratni par atkritumu daudzuma samazināšanas iespējām, kā arī iemācīt pašiem šķirot atkritumus. Šīs programmas ietvaros skolas kabinetos ir izveidots atkritumu šķirošanas stūrītis, kur šķiro plastmasu, papīru, kā arī citus sadzīves atkritumus. Skolēni iesaistās bateriju un makulatūras vākšanas akcijā. Ir notikuši vairāki pasākumi: “Miķeļdienas izstāde”, “Zīļu mači”, ”Rīcības dienas 2016”, izdota pirmā skolas avīze “Ekoavīze”, kas publicēta skolas mājas lapā.

Rīcības dienas ietvaros Ventspils Pārventas pamatskolas skolēni viesojās atkritumu šķirošanas punktā, kas atrodas Siguldas ielā, kā arī Labiekārtošanas kombināta pārstāvji ieradās skolā informēt bērnus par atkritumu šķirošanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: