Pirmsskolas izglītības iestādē “Saulīte” notika Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu metodiskā apvienība par tēmu “Bērnu pētnieciski izzinošo aktivitāšu atspoguļojums gadagrāmatā”.

Pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” vadītājas vietniece metodiskajā darbā Maruta Krūmiņa iepazīstināja pedagogus ar katras vecuma grupas pētnieciski praktiskās darbības atspoguļojumu grupas pastaigu, vērojumu un eksperimentu gadagrāmatā. Gadagrāmatas tika ieviestas, lai bērniem saprotamā veidā attēlotu praktisko darbību gaitu vai rezultātu, tādējādi sekmējot saturīgu un pārskatāmu atgriezenisko procesu. Savukārt vecākiem gadagrāmatas sniedz informāciju par pedagogu organizētajām izzinošajām aktivitātēm, lai kopīgi ar bērnu pārrunātu apgūto.

Iestādes vecākajās un sagatavošanas grupās pedagogiem tika piedāvāts vērot metodiskā darba paņēmienus, organizējot izzinošos eksperimentus “Vielu mijiedarbība ar ūdeni”, “Zīmēšana pienā”, “Peldošā ola” un “Sula kā krāsviela”.

Pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” jaunāko grupu skolotājas dalījās pieredzē un rādīja prezentācijas par dažādiem vērojumiem, eksperimentiem un mērījumiem gan brīvdabā, gan telpās darbā ar bērniem.

Noslēgumā metodiskās apvienības dalībnieces iepazinās ar grupu pētījumu, vērojumu un eksperimentu gadagrāmatām, diskutēja par redzēto, apmainījās ar pieredzi, gūstot radošas idejas turpmākajam darbam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: