Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde organizēja semināru “Ventspils pedagogu profesionālās izaugsmes iespējas un vajadzības kompetenču pieejā balstītā mācību satura realizācijai”, kas norisinājās Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā.

Seminārā piedalījās skolu direktori un vietnieki izglītības jomā, mācību priekšmetu Metodisko apvienību vadītāji, Metodiskā dienesta konsultanti, Ventspils Jaunrades nama, Mākslas skolas un Sporta skolas „Spars” vadības komandas pārstāvji.

Pasākuma mērķis bija aktualizēt Ventspils pedagogiem jau pieejamas iespējas profesionālai izaugsmei un apzināt vajadzības kompetenču pieejā balstītā mācību satura realizācijā.

Semināru atklāja Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis uzsverot, ka jau līdz šim ir ieguldīts nozīmīgs darbs, lai Ventspils skolotāji un līdz ar to arī skolēni būtu sagatavoti jaunajai kompetenču pieejai mācību procesā. 2013. - 2015. gadā tika realizēta “Rīcības programma mācīšanās kvalitātes uzlabošanas sistēmas izveidei Ventspils pilsētas vispārizglītojošajās skolās” un aktīva sadarbība ar Latvijas Universitātes Dabaszinātņu un matemātikas informācijas centra (LU DZM IC) ekspertiem, arī 2016. - 2018. gada Rīcības programmas ietvaros iesāktais darbs turpinās un šis seminārs bija nozīmīgs, lai domātu un plānoto turpmākos uzdevumus izglītības kvalitātes pilnveidošanai pilsētā. Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes vadītāja vietniece Inga Pāvula prezentācijā “Ventspils pedagogu profesionālās pilnveides pieeja - praksē balstīta profesionālā izaugsme - paveiktais un perspektīvas metodiskajā darbā” - pastāstīja par Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes Metodiskā dienesta darba galvenajiem virzieniem, par Metodisko apvienību darba prioritātēm un plānotajām aktivitātēm skolu un skolotāju profesionālam atbalstam. Pēc tam Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas direktores vietnieks Oskars Kaulēns semināra dalībniekus iepazīstināja ar Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas kā reģionālā metodiskā centra paveikto un plānoto pedagogu profesionālās pilnveides jomā, aicinot pašus Ventspils pedagogus piedāvāt savu pieredzi kolēģiem, sagatavojot un vadot profesionālās pilnveides nodarbības. Savukārt Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes jaunatnes lietu speciālists Kristians Jacevičs klātesošos iepazīstināja ar Jauniešu mājas piedāvājumu, kas pieejams skolotājiem un skolēniem - uzņēmējspējas, jaunrades, sadarbības kompetenču attīstīšanai. Pēc tam Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes skolu metodiķe Inguna Rudēvica pastāstīja par Izglītības un zinātnes ministrijas reģionālās konferences „Tagad” svarīgākajām atziņām un izglītības iestāžu iespēju pieteikties Valsts izglītības satura centra kompetenču pieejā balstītā vispārējās izglītības satura aprobācijā.

Seminārs turpinājās ar grupu diskusijām, kurās skolu vadības komandas un metodisko apvienību vadītāji domāja un ieteica, kā organizējams metodiskais darbs turpmāk, ko sagaida no Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes Metodiskā dienesta un kādas vēlmes saista ar Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas reģionālo metodisko centru, lai sagatavotos un veiksmīgi realizētu kompetenču pieeju mācību procesā – saturs, mācību vai atbalsta formas utt. Semināra rezultātu apkopojumu Izglītības pārvalde izmantos metodiskā darba plānošanai pilsētā.

Pasākuma dalībnieki atzina, ka šobrīd redzams, ka Ventspils skolās jau esam daudzas lietas uzsākuši kompetenču pieejas virzienā un katrs seminārs ir kā pamudinājums, lai turpinātu pilnvērtīgi plānot un realizēt pārmaiņas skolā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: