Ventspils 2. pamatskolā ieradās 2. klases skolēnu komandas no 7 Ventspils skolām - 2. un 1. pamatskolas, Pārventas pamatskolas, Centra sākumskolas, 2.,4. un 6. vidusskolas, lai piedalītos Dabaszinību konkursā.

Komandā darbojās 4 skolēni, kuriem bija jārod atbildes uz jautājumiem: Kurš augstāk? Kam tas pieder? Kas tas ir? Cik kas sver? Kas ir paslēpies? Kas tā skan? Kā to izmanto? Cik tu vari? Lai atbildētu uz jautājumiem skolēnu komandām kopā bija gan praktiski jādarbojas ar dažādiem instrumentiem, jāsalīdzina, jāprognozē svars un jāpārbauda prognozētais sverot. Skolēniem bija jāatpazīst putnu dziesmas un to radītās skaņas, jānosaka pēc smaržas un taustes, kas ir maisiņā, jāatpazīst un jānosauc dažādas tējas un garšvielas, no malkas klučiem jāuzbūvē tornis, jābūt zinošiem un erudītiem, lai atbildētu uz jautājumiem par Latviju un tās dabu.

Katrā stacijā skolēnu komandām bija jānoskaidro profesija, kura varētu konkrēto darbu darīt. Kā skolēni paši atzina, tad šajā dienā viņi bija uzzinājuši arī tādas profesijas, ko iepriekš nebija dzirdējuši, piemēram, putnu pētnieka - ornitologa profesiju.

Pasākuma noslēgumā katra skolu komanda saņēma diplomu par darbošanos dabaszinību konkursā. Skolēnu komandas uzmanīgi vēroja katras stacijas skolotāji un katrai skolai deva savas nominācijas. Pats galvenais šajā konkursā nebija iegūt vietu, bet gan radīt interesi un aizrautību mazāko klašu skolēniem par dabaszinībām.

Pasākumu vadīja 2. pamatskolas sākumskolas metodiskās komisijas un pilsētas metodiskās apvienības vadītāja Eva Zariņa un visi 2. pamatskolas sākumskolas skolotāji. Pavisam pasākumā tika iesaistīti 9 pedagogi, skolas tehniskais personāls un vadība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: