Ventspils pirmsskolas izglītības iestāde "Varavīksne" 4. novembrī plkst. 16.00 rīko talku, kurā, piedaloties darbiniekiem, audzēkņiem un viņu vecākiem, tiks veidota komposta kaudze, sakopta iestādes teritorija un tai pieguļošā kastaņu audze, kā arī gatavoti plakāti ar aicinājumu saudzēt mūsu pilsētas dabas vidi.

Savukārt 7. novembrī skolotājas kopā ar bērniem plakātus izvietos sakoptajā teritorijā. 8. novembrī iepriekšminētie pasākumi tiks papildināti ar akciju - aicinājumu "Ēd veselīgu vietējo produkciju!", kuras laikā tiks akcentēta sezonālā veselīgā vietējā pārtika, rosināts atbalstīt vietējos ražotājus, samazinot ievestās pārtikas lietošanu un transporta plūsmas mazināšanos. Akcija plānota laikaposmā no plkst. 10.00 līdz 12.00 un tās laikā uz iestādes žoga būs apskatāmi plakāti, kuri stāstīs par mūsu veselīgajiem ēšanas paradumiem, kā arī garāmgājēji tiks cienāti ar pašu spiestām sulām, žāvētiem āboliem, ķiploku grauzdiņiem un aicināti rūpēties par apkārtējo vidi, jo tikai darbojoties kopā un vienoti mēs spēsim mazināt klimata pārmaiņu negatīvo tendenci.

Vēl šajā dienā "Rūķīšu" grupiņas bērniem notiks videokonference ar Daugavpils 9. speciālās pirmsskolas iestādes "Bitīte" grupiņu un Daugavpils Vienības pamatskolu eTwinning projekta "Es - daļa no pasaules" ietvaros, kurā dalīsies pieredzē un stāstīs par savām aktivitātēm.

Iesaistoties Ekoskolu Rīcības dienās, kuras notiek no 7. līdz 13. novembrim un ir veltītas ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu pieņemšanas jubilejai, pirmsskolas izglītības iestādes „Varavīksne” nolūks ir piedāvāt veidus, kā iesaistīties globālu problēmu risināšanā ar vietēja mēroga rīcībām - aicinās rūpēties par pilsētas zaļajiem palīgiem - kokiem, kuri palīdz samazināt autotransporta izplūdes gāzu radītās sekas. Tāpat pirmsskolas izglītības iestāde „Varavīksne” aicinās atbalstīt vietējos zemniekus un ražotājus, kuri neizmanto ķimikālijām, kā arī aicinās domāt par kravas pārvadājumu samazināšanu, rūpējoties par gaisa piesārņojuma mazināšanu.

Vides izglītības fonds (rīcību dienu organizatori) Latvijā apvieno ap 200 izglītības iestādes. Pasaulē Ekoskolu programma darbojas 64 valstīs, apvienojot 49 000 skolas. Ikviena skola var brīvprātīgi pievienoties Ekoskolu saimei, veicot videi un ilgtspējīgas principiem atbilstošas rīcības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: