Ventspils pirmsskolas mūzikas skolotājām izveidojusies jauka tradīcija, kura turpinās jau ceturto gadu - rudens lapkritī doties pieredzes apmaiņā uz Igaunijas pirmsskolas izglītības iestādēm.

Tā ir lieliska iespēja paskatīties, kā dzīvo un strādā mūsu kolēģi Igaunijā, iegūt jaunu pieredzi un atziņas. Ventspilnieces brauca kopā ar Talsu pirmsskolas mūzikas skolotāju metodiskās apvienības vadītāju, daudzu Latvijas skolotāju iemīļotu lektori, komponisti un grāmatu autori Baibu Brici un mūzikas skolotājām no Talsiem, Rīgas u.c. Latvijas pilsētām. Šajā laikā apmeklētas Peltsamā, Tartu, Tallina un Narva, kur pabūts pirmsskolas izglītības iestādēs, mūzikas nodarbības, kā arī Orff semināros.

Tieši pirms gada mūsu pedagoģes viesojās tālajā Narvā un piedalījās Igaunijas – Latvijas pirmsskolas mūzikas pedagogu kopīgā projekta „Elementārās muzicēšanas pielietojums bērnu radošo spēju attīstīšanai” pirmajā - Igaunijas projekta daļā. Projektu koordinēja Narvas Kora skolas pedagoģe, metodiķe Gaļina Voronova, bet Latvijas puses projekta daļu vadīja Baiba Brice. Narvas kolēģes bija sagatavojušas intensīvu pieredzes apmaiņas programmu, jo viesi ciemojās septiņos Narvas bērnudārzos, kuros vēroja mūzikas nodarbības. Tka dota iespēja vērot Orff mūzikas un vokālās mākslas stundas Narvas kora skolā un pamatskolā. Neaizmirstama atmiņā palikusi senā Narvas cietokšņa un skaistās krastmalas apskate.

Projekta „Elementārās muzicēšanas pielietojums bērnu radošo spēju attīstīšanai” otro - Latvijas projekta daļu - koordinēja Baiba Brice. Kolēģi no Narvas bija ieplānojuši Latvijā viesoties trīs dienas. Viesi, sekojot B.Brices ieteikumam, ciemojās pirmsskolas izglītības iestādēs Ventspilī, Talsos un Rīgā.Ventspils pirmsskolas mūzikas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja Liene Prelgauska ar prieku pieņēmu Baibas Brices uzaicinājumu koordinēt un sagatavot programmu viesu uzņemšanai Ventspilī.

Ventspils pirmsskolas mūzikas skolotāju un Narvas kolēģu tikšanās notika pirmsskolas izglītības iestādē “Eglīte”. Viesi atzinīgi novērtēja “Eglītes” pedagogu un darbinieku iestudēto, krāšņo skaņu pasaku “Eglītes sapnis”. Uz kopīgām dejām, rotaļām aicināja un ar savu pieredzi dalījās bernudārza “Zvaigznīte” mūzikas skolotājas Larisa Kononova un Anita Odorska. Par svētku mielastu bija parūpējusies Izglītības pārvaldes pirmsskolas metodiķe Sandra Gūtmane un “Eglīte” kolektīvs. Katrai Narvas pirmsskolas mūzikas skolotājai Gūtmane pasniedza Ventspils pilsētas domes dāvāto grāmatu “Ventspils 700 + 25”.

Savukārt mūzikas nodarbību viesi varēja vērot pirmsskolas bernudārzā “Saulīte”, mūzikas pulciņa “Saulstarēni” sagatavošanas grupā. Liene Prelgauska un mazās dziedātājas ar prieku uzklausīja Baibas Brices un viesu atzinību par bērnu skanīgajām, tīrajām balsīm, kā arī par nepiespiesto atmosfēru nodarbības laikā. Bērni priecājās par Narvas Kora skolas pedagoģes Gaļinas Voronovas ar joku teikto, ka visi dziedātāji esot uzņemti Narvas kora skolā. Vēlāk viesi arī devās ekskursijā pa pilsētu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: