Latvijas Valsts prezidenta kanceleja Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vārdā nosūtījusi pateicību Ventspils pilsētai par atbalstu izglītības programmai „Iespējamā misija”.

Vēstulē izteikta pateicība par nozīmīgo ieguldījumu programmas „Iespējamā misija” īstenošanā un aktīvo līdzdalību izglītības sistēmas stiprināšanā un attīstībā. Pateicībā uzsvērts, ka pateicoties šai iniciatīvai, Latvijas izglītības iestādēs ik gadu ienāk jauni, zinoši, mērķtiecīgi skolotāji, un, ka tā ir vērtīga investīcija mūsu bērnos un Latvijas nākotnē.

Atgādinām, ka jau trešo gadu Ventspilī ar pašvaldības atbalstu vasarā notika izglītības programmas „Iespējamā misija” rīkotā dienas nometne 5.-8. klašu skolēniem „Grandiozā ekspedīcija”, kurā šogad iesaistījās 120 dalībnieku. Šī nometne ir iespēja skolēniem radoši un jēgpilni pavadīt brīvlaiku un izzināt skolā apgūstamo mācību saturu.

Sadarbība attīstījusies arī ar izglītības programmas „Iespējamās misija” skolotājiem. Šajā gadā Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā vācu valodu pasniedz programmas „Iespējamā misija” dalībniece – skolotāja Laura Jansone. Izglītības programmas „Iespējamā misija” dalībnieki divus gadus strādā par pilna laika skolotājiem ar 5. – 12. klašu skolēniem, mācot savai izglītībai atbilstošus mācību priekšmetus skolās visā Latvijā.

Jāpiebilst, ka šobrīd Ventspilī strādā arī 4 programmas „Iespējamās misija” absolventi: Lāsma Mencendorfa (Ventspils Jaunrades nama direktores vietniece), Oskars Kaulēns (Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas direktores vietnieks metodiskajā darbā, politikas skolotājs), Anda Priedīte (fizikas skolotāja Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā) un Pēteris Ozols (ekonomikas skolotājs Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā, dabaszinību skolotājs Ventspils Centra sākumskolā).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: