Labklājības ministrija (LM) ir sagatavojusi informatīvu izdevumu "Mans bērns - skolēns", lai veicinātu vecāku izpratni par bērnu emocionālo audzināšanu un attīstību no skolas gaitu sākšanas līdz pamatskolas beigām.

Ministrija skaidro, ka šī izdevuma galvenā mērķauditorija ir ne tikai paši septiņus līdz 16 gadus vecie skolēni, viņu vecāki un vecvecāki, bet arī skolotāji un ikviens sabiedrības loceklis, kuram rūp skolēnu emocionālā veselība, drošība un labklājība.

Labklājības ministrs Jānis Reirs stāstīja, ka buklets izdots pusotru mēnesi pēc skolas sākuma un neilgi pirms rudens brīvdienām, jo bērni skolās jau ir guvuši zināmu pieredzi un tagad kopā ar vecākiem var mēģināt risināt problēmas, ja tādas ir radušās.

LM valsts sekretāra vietniece Līga Āboliņa skaidroja, ka šajā bukletā ir uzsvērta arī pozitīvas disciplinēšanas loma, lielu uzmanību pievēršot pubertātes periodam, lai vecāki un tuvinieki zinātu un saprastu, kā uzvesties ar pusaudzi šajā laika posmā. Tāpat viņa norādīja, ka bukletā ir ietverti arī tādi nozīmīgi jautājumi kā drošība, turklāt ne tikai drošība uz ielas, bet arī drošība internetā.

Ministrijas valsts sekretāra vietniece atzīmēja, ka pa uzticības tālruni speciālistiem bērni visbiežāk uzdod jautājumus par attiecībām - problēmām saskarsmē ar vecākiem, vienaudžiem un draugiem. Pēc viņas teiktā, arī vecāki vēršas par jautājumiem, kas saistās ar konfliktsituācijām un uzvedības problēmām bērniem.

Kā norādīja Āboliņa, ministrija šajā izdevumā iekļāvusi sadaļu par pulciņiem un to lomu bērnu nākotnē. Āboliņa atsaucās uz pētījumiem, kas pierāda, ka pulciņu apmeklēšana sniedz zināšanas, kas palīdz izvēlēties turpmāko profesiju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: