Viena no Ekoskolu tēmām saistīta ar skolas vides un apkārtējās teritorijas jēgpilnu iekļaušanu mācību procesā. Aizvadītajā nedēļā notika starptautiska akcija “Āra nodarbību diena”, kurā piedalījās aptuveni 1500 skolas, iesaistot gandrīz 500 000 skolēnu.

Šī bija iespēja dalīties ar savu un iepazīties ar citu pieredzi. Latvijā šajā pasākumā iesaistījās 8 izglītības iestādes. Starp tām arī Ventspils pirmsskolas izglītības iestāde “Varavīksne”.

Ja ikdienā bērni uzturas ārā pastaigu laikā apmēram stundu, tad šajā dienā, organizējot nodarbības laukā, šis laiks tika paildzināts. Katra grupiņa plānoja savu darbošanos tā, lai mierīga darbošanās mainītos ar sportiskām aktivitātēm un rotaļām. Laika apstākļi nelutināja, bet siltumu palīdzēja uzturēt siltas tējas pauze.

Kā jau rudenī pienākas, pirmsskolas izglītības iestādes „Varavīksne” audzēkņi un pedagogi baudīja rudens lapu krāsu bagātību, palīdzēja ezim taisīt ziemas migu, gatavoja krelles un vainadziņus, un arī devās uz Pašvaldības policiju iepazīties ar kārtības sargu darbu.

FOTO

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: