30. septembrī no plkst. 17:00 Ventspils Augstskolā (VeA) notiks ikgadējā Zinātnieku nakts. Interesenti varēs piedalīties praktiskajās nodarbībās, klausīties izzinošas lekcijas, kā arī vērot demonstrējumus – gan no zinātnes zelta fondiem, gan demonstrējot jaunāko Augstskolā.

Pasākums Ventspils Augstskolā sāksies plkst. 17:00 ar praktiskajām nodarbībām elektronikā un tālizpētē. Elektronikas nodarbībās dalībnieki saviem spēkiem slēgs shēmas un praktiski darbosies. Tālizpētē attēlu apstrādes rezultātā no dažādu spektru satelītu attēliem tiks iegūta noderīga informācija. Tālizpētes praktiskajai nodarbībai iepriekš jāpiesakās, rakstot uz e-pastu linda.gulbe@venta.lv. Praktiskās nodarbības ilgs aptuveni 90 minūtes un tās ir piemērotas vidusskolēniem un vecākiem.

Plkst. 18:00 Ventspils Augstskolas D korpusa foajē notiks dažādi demonstrējumi, iepazīstinot ar zinātnes zelta fondu sasniegumiem, kā arī sniedzot ieskatu jaunākajās zinātnes iespējās, kuras tiek izmantotas Ventspils Augstskolā. Demonstrējumus vadīs VeA studenti, laboranti un zinātnieki.

Vakara gaitā plkst. 19:00 VeA D104 auditorijā notiks informatīvo lekciju cikls. Profesors Juris Žagars interesentiem pastāstīs, kur meklēt dzīvību Saules sistēmā. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja noskaidrot, kāda ir tehnoloģiju nozīme tulkošanā. Viena no lekcijām būs veltīta miniatūrajām kosmosa tehnoloģijām – nanosatelītiem. Zinātnes nakts dalībniekiem būs iespēja uzzināt tehnoloģiju vēsturisko attīstību un to saistību ar dzīves kvalitāti. Lekciju cikls noslēgs ar lekciju “Kādēļ Kosmoss ?”. Izzinošās lekcijas vadīs VeA pasniedzēji un zinātnieki – profesors Juris Žagars, profesors Sergejs Hiļķevičs, Gatis Dilāns, Jānis Šate un Ivars Šmelds.

Zinātnieku nakts ir ikgadējs Eiropas līmeņa pasākums, kurš vienlaikus norisināsies vairākās Latvijas un Eiropas pilsētās, arī Ventspilī. Pasākuma mērķis ir atraktīvā veidā parādīt sabiedrībai zinātnes sasniegumus un zinātnieka ikdienu.

Pasākuma programma pieejama šeit.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: