Ventspils pilsētas pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt priekšlikumus par saistošo noteikumu „Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Ventspils pilsētas pašvaldības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas” projektu.

Saistošie noteikumi tiek izstrādāti, lai noteiktu kārtību, kādā Ventspils pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas, veicinot saprotamāku pakalpojuma pieejamību un sekmējot sistēmas pārraudzību.

Saistošo noteikumu projekts paredz, ka pieteikumu reģistrācija notiek visu kalendāro gadu, un pieteikumu bērna likumiskais pārstāvis ir tiesīgs iesniegt no brīža, kad bērnam izsniegta dzimšanas apliecība.

Pieteikumu bērna likumiskais pārstāvis aizpilda un iesniedz Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldē, Raiņa ielā 10, 2. stāvā vai Iedzīvotāju informācijas centrā personīgi, vai iesniedz elektroniski, aizpildot pieteikumu portālā www.epakalpojumi.lv. Ja pieteikums iesniegts gan klātienē, gan elektroniski, Pārvalde ņem vērā to pieteikumu, kurš saņemts pirmais.

Komplektējot grupas, ar vietu izvēlētajā pirmsskolas izglītības iestādē nodrošina rindas kārtībā, ievērojot šādu prioritāro secību:

  • izvēlētajā Izglītības iestādē mācās (un turpinās mācīties) bērna brālis, māsa vai viņš ir aizbildņa vai audžuģimenē dzīvojošs bērns, un kura dzīvesvieta kopā ar likumisko pārstāvi ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, vismaz kopš iepriekšējā gada 31. decembra;

  • konkrētās Izglītības iestādes darbinieku bērniem uz vecāka darba tiesisko attiecību nodibināšanas laiku;

  • bērna un vismaz viena no bērna likumiskajiem pārstāvjiem dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā;

  • bērna dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā;

  • bērna likumiskā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā;

  • bērna un bērna likumiskā pārstāvja dzīvesvieta nav deklarēta Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Vienlaikus noteikumu projekts paredz, ka gadījumā, ja pieteikto bērnu nevar nodrošināt ar vietu bērna likumiskā pārstāvja izvēlētajā izglītības iestādē līdz 1. septembrim, Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde, konsultējoties ar bērna likumisko pārstāvi, koordinē vietas piešķiršanu citā bērna dzīvesvietai tuvākajā pašvaldības Izglītības iestādē, kurā ir brīvas vietas, vai pārreģistrē uz nākamo gadu reģistrācijas pieteikumu iesniegšanas secībā.

Ar saistošo noteikumu projektu no 2016. gada 15. septembra līdz 30. septembrim iespējams iepazīties portālā www.ventspils.lv, Izglītības pārvaldes mājaslapā www.vip.ventspils.lv, kā arī Ventspils pilsētas domes 2. stāva sēžu zāles priekštelpā (Jūras ielā 36), Gāliņciema bibliotēkā (Kuldīgas ielā 110), Galvenajā bibliotēkā (Akmeņu ielā 2), Iedzīvotāju informācijas centrā Pārventas bibliotēkā (Tārgales ielā 4), Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldē (Raiņa ielā 10).

Jūsu viedokļus un priekšlikumus gaidīsim līdz 2016.gada 30. septembrim, sūtot ierosinājumus uz e-pastu vip@ventspils.lv, kā arī komentāros pie šīs ziņas portālā www.ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: