Pedagogi no Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas, 2., 4. un 6. vidusskolas piedalījās tālākizglītības kursos un seminārā, kuru organizēja Junior Achievement Latvija. Vasara apmācības notika Biznesa augstskolā „Turība”, un tajās piedalījās ap 90 skolotāji no dažādām Latvijas skolām.

Apmācību mērķis bija pilnveidot pedagogu prasmes Skolēnu mācību uzņēmumu dibināšanā (SMU) un konsultēšanā.

Kursos skolotāji iepazinās ar Junior Achievement Latvija (JA Latvija) darbības programmu 2016./2017. mācību gadā, uzklausīja uzņēmēju pieredzes stāstus un dalījās pieredzē. Bija iespēja satikties arī ar SMU “Rainyu Art” dalībniekiem - Eiropas SMU fināla balvu ieguvējiem.

Skolotāji piedalījās arī praktiskajās nodarbībās, kurās bija iespējams iepazīties ar biznesa apmācības metodiku, ar uzņēmējiem, apmainīties ar pieredzi šajā jomā. Pedagogi iepazinās arī ar starptautiskiem projektiem biznesa apmācībā, bija iespēja pieteikties projekta īstenošanai reģiona vai valsts līmenī.

Junior Achievement Latvija (JA Latvija) ir sabiedriskā labuma organizācija un praktiskās biznesa izglītības eksperts Latvijas skolās. JA Latvija nodrošina Eiropā aprobētu un Latvijas vajadzībām pielāgotu praktiskās biznesa izglītības programmu pieejamību skolās, nodrošina savu dalībskolu skolotājiem kvalifikācijas paaugstināšanas un tālākizglītības programmas gan Latvijā, gan ārzemēs.

2015./2016.g. JA Latvija programmās piedalījās Ventspils 2. un 4. vidusskolas skolēni un skolotāji. Šogad JA Latvija biznesa programmas realizēšanai mūsu pilsētā plāno pieteikties arī citas skolas, kas palīdzēs paplašināt biznesa apmācības iespējas Ventspilī.

Ventspils Ekonomikas skolotāju Metodiskā apvienība aicina iestādes, uzņēmējsabiedrības, piesaistīties Junior Achievement Latvija programmu realizēšanai Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: