Starp daudzajām iespējām dažādi pavadīt brīvo laiku Ventspils Augstskolā ir arī kāda unikāla iespēja, piemēram, dejas Lady’s Style. Šo virzienu meitenēm izdomājusi pati pulciņa vadītāja – 2. kursa studente Ieva Ločmele.

Meitene radījusi jaunu stilu, ka apvieno hip-hopa, mūsdienu baleta, džeza, vēderdeju, Latīņamerikas deju un citu deju virzienu elementus. Sākumā tik liels stilu daudzums šķiet nesavienojams, taču Ieva apgalvo, ka, stilus pareizi sabalansējot,
rezultātā iegūstams mākslas darbs.

Studentes, kas dejo Lady’s Style, tādējādi ne tikai uztur savu formu, jo, pateicoties atšķirīgajiem deju stiliem, tiek darbinātas visas muskuļu grupas, bet arī atbrīvojas no stresa, jo fiziskā slodze veicina laimes hormonu izdalīšanos.

Ieva saka, ka, lai būtu pilnībā ar sevi apmierināta, jāievēro arī sabalansēts uzturs, taču pats galvenais – ir jābūt pozitīvai domāšanai, attieksmei, jādalās ar pozitīvu enerģiju, citādi tam visam nav nozīmes.

Nodarbībās studente cenšas uzturēt patīkamu gaisotni, izsakot pozitīvu kritiku komplimentu veidā, bet negatīvu – pieklājīgi norādot uz kļūdām un parādot, kā tās var izlabot. Studentu interese par Lady’s Style dejām jau no paša sākuma bijusi liela, taču ar laiku notikusi dabiskā atlase un palikušas tās meitenes, kam deja ir nevis vienkārši kustība, bet kaisle.

Tā kā tuvojas Ziemassvētku balle un VeA Gada balvas pasniegšana, meitenes gatavo priekšnesumu, lai iepriecinātu citus studentus un viesus, kā arī parādītu savu dejotprasmi. Īpaši šim nolūkam deju vadītāja izdomājusi grupai nosaukumu Red Lips Inc (Sārtās lūpas): ir jābūt zināmai drosmei, lai sabiedrībā izietu ar tādām lūpām, tās asociējas ar neatkarību un eleganci.

Tā kā Ievai ir pietiekami liela dejošanas pieredze, studente ir pārliecināta, ka īsti dejotāji ar kustības palīdzību spēj atklāt un parādīt savu iekšējo pasauli, iejusties aktiera lomā, iepriecināt publiku un, kas ir pats galvenais, sevi: «Man patīk tā sajūta, ko dejošana sniedz, grūti to savādāk raksturot kā vien daļiņu no paradīzes. Iegūtā laime, gandarījums un pašpārliecinātība ļauj man sasniegt savus izvirzītos mērķus dzīvē.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: