Pedagogu atalgojuma reforma paredz darba samaksu aprēķināt, balstoties uz skolēnu skaitu attiecīgā gada 1.septembrī.

Kā liecina Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotais reformas noteikumu projekts, patlaban noteikts, ka mērķdotācija pedagogu darba samaksai attiecīgā gada septembrim-decembrim tiek aprēķināta, balstoties uz skolēnu skaitu attiecīgā gada 27.maijā, savukārt mērķdotācija pedagogu darba samaksai attiecīgā gada janvārim-augustam tiek aprēķināta, balstoties uz skolēnu skaitu iepriekšējā gada 1.septembrī.

Ņemot vērā to, ka izglītojamo skaits izglītības iestādē gada laikā mainās (vislielākais - 1.septembrī, vismazākais - 27.maijā), pašvaldības, kurām ir būtisks skolēnu skaita pieaugums jaunajā mācību gadā, ir neapmierinātas ar sadales kārtību un katru gadu informē ministriju par nepieciešamo finansējumu saistībā ar skolēnu skaita pieaugumu.

Līdz ar to, lai precīzi aprēķinātu finansējumu pedagogu algām atbilstoši mācību plānam attiecīgajā gadā, mērķdotāciju pedagogu darba samaksai plānots aprēķināt, balstoties uz skolēnu skaitu attiecīgā gada 1.septembrī.

Kā ziņots, koalīcija piekrita izskatīšanai valdībā virzīt pedagogu atalgojuma reformu. Ministru kabinetā to plānots izskatīt 5.jūlijā, dienu pirms tam to apspriežot Ministru kabineta komitejā. Plānots, ka reforma stāsies spēkā šī gada 1.septembrī.

Pēc sarunām ar Finanšu ministriju, kā arī pašvaldībām par reformai nepieciešamajiem papildu līdzekļiem un finansiālo slogu, ko reforma varētu radīt pašvaldībām, izskatīta iespēja pirmsskolas pedagogiem atalgojumu līdz paredzētajiem 680 eiro par vienu likmi kāpināt divu gadu laikā.

Tas nozīmētu, ka pirmajā reizē pirmsskolas pedagogiem likme kāptu līdz 620 eiro - tas notiktu jau no šī gada 1.septembra. Savukārt noteikto likmes apmēru 680 eiro vērtībā plānots sasniegt pēc gada - 2017.gada 1.septembrī.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Alma Ilga Eglīte 02.07.2016, 08:02:41

    Tas ir Satversmes pārkāpums par vienlīdzīgu darba samaksu atbilstoši skolotāja izglītībai un kvalifikācijai! Iznāk, ka skolās ar mazāku skolēnu skaitu, stundas varēs vadīt bez attiecīgās izglītības un kvalifikācijas... Par ko cīnījās pirmie skolotāji pirms 100 un vairāk gadiem? Tumsonība!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: