Piektdien Ventspils Augstskolā norisināsies Inženierzinātņu institūta "Ventspils Starptautiskais Radioastronomijas centrs" (IZI VSRC) rīkotais zinātniskais seminārs.

Tas būs veltīts divām tēmām – „Eiropas Komisijas atbalsts kosmiskajām tehnoloģijām un pakalpojumiem" un „Saules novērojumu rezultāti oktobrī veiktajos novērojumos ar VSRC radioteleskopu RT-32  Irbenē".


Semināra norises laiks: 2010. gada 5. novembris plkst. 13.00.
Semināra norises vieta: Ventspils Augstskola, 205. auditorija, Inženieru iela 101a, Ventspils.

Seminārā būs iespējams noklausīties trīs ziņojumus:
  1. plkst. 13.00 "Kādi soļi sperami mērķtiecīgai dalībai EK 7. Ietvara Programma finansētos pētniecības projektos";
  2. plkst. 13.20 "7.IP tematika „Komoss", ietverot GMES* iniciatīvas" Abus ziņojumus prezentēs Dr.sc.ing. Kaspars Kalniņš, 7. IP nacionālais kontaktu punkts tematikās „Kosmoss, Transports, Drošība".
  3. plkst. 14.00 "Saules, Saules vēja un Zemes jonosfēras VLBI pētījumi, izmantojot IZI VSRC RT-32", prezentēs IZI VSRC vadošā pētniece M. Nečajeva. Ziņojums tiks prezentēts krievu valodā.
*GMES - Globālais vides un drošības monitorings (Global Monitoring for Environment and Security) ir Eiropas ieguldījums globālajā zemes novērojumu sistēmā GEOSS. Viena no svarīgākajām GMES iniciatīvas komponentēm ir satelītattēlu apstrāde, sākot ar to reģistrēšanu, un beidzot ar informācijas nodošanu gala lietotājam.
Tā kā Ventspils Augstskolas datorzinātņu maģistrantūras ietvaros tiek pasniegti priekšmeti par šīm tēmām, aicinām arī ieinteresētos studentus apmeklēt  IZI VSRC rīkoto semināru.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: