Ventspils Augstskola (VeA) piedalās vērienīgā projektā „Mūžizglītības pārrobežu kapacitātes paaugstināšana”.

Projekts tiek realizēts Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstu Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmā un tā kopējais budžets ir vairāk nekā viens miljons eiro.

Projekta gaitā paredzēts izveidot Kurzemes Augstākās uzņēmējdarbības skolu, Mūžizglītības informācijas centru, multimediju klasi, inženierapmācības laboratoriju, atjaunot datorklases aprīkojumu, īstenot apmācību programmas uzņēmējiem un izstrādāt jaunu inženierapmācības kursu, kā arī iepazīties ar kaimiņvalstu pieredzi mūžizglītības apmācībā.

Iegūtā pieredze un infrastruktūra ļaus ievērojami pilnveidot Ventspils Augstskolas Mūžizglītības nodaļas darbību un piedāvāt plašāku un kvalitatīvāku pakalpojumu klāstu Ventspils un Kurzemes reģiona iedzīvotājiem. 

31.oktobrī noslēdzas projekta darbības pirmais periods. Veiksmīgi aizvadīta iepirkumu procedūra un uzsākta projektā paredzēto iekārtu piegāde.

Jūnijā projekta partneri viesojās Igaunijā, kur tikās ar Tartu Universitātes un Igaunijas Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem, lai iepazītos ar mūžizglītības apmācībā iegūto kredītpunktu atzīšanas sistēmu kaimiņvalstī. Iegūto pieredzi paredzēts izmantot kredītpunktu atzīšanas metodikas izstrādāšanai Latvijā.

Projektā izveidots mobilitātes plāns, kas paredz Latvijas un Lietuvas partneru savstarpējās pieredzes apmaiņas vizītes. Augustā VeA uzņēma partnerus no Klaipēdas Universitātes (KU), Kauņas tehniskās universitātes (KTU) un Kauņas Reģionālā inovāciju centra. Vizītes galvenais mērķis bija iepazīties armūžizglītības un uzņēmējdarbības apmācības iespējām VeA un apspriest jautājumus par mūžizglītības politiku Latvijā un Lietuvā. 

Septembrī  VeA pārstāvji devās uz Klaipēdu, kur iepazinās ar KU izstrādāto metodoloģiju mūžizglītības apmācībā iegūto kredītpunktu atzīšanai. Pašlaik šis dokuments tiek tulkots latviešu valodā, lai to varētu piemērot Latvijas situācijai.  Savukārt oktobrī VeA pārstāvji devās uz Kauņu, lai iepazītos ar KTU īstenoto e-apmācību sistēmu. KTU jau ilgus gadus intensīvi strādā, lai pilnveidotu tālmācības tehnoloģijas un materiālu bāzi. Pašlaik KTU krājumos ir ap 6000 videolekciju, konferenču ierakstu u.c. materiālu.

Projekts ilgs līdz 2011.gada jūnijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: