Jauna augstskolas rektora ievēlēšana var prasīt vismaz trīs mēnešus, tāpēc tagadējā rektora Jāņa Vucāna vietā, visticamāk, sākumā tiks nozīmēts vietas izpildītājs.

Jau informējām, ka  Jānis Vucāns ir ievēlēts 10.Saeimā no Zaļo un zemnieku savienības saraksta (ZZS), līdz ar to augstskolai jāmeklē jauns vadītājs.

Vucāns atklāja, ka rektora amats viņam būs jāpamet aptuveni mēneša laikā pēc tam, kad viņš būs sācis pildīt Saeimas deputāta pienākumus. Tik īsā laikā nav iespējams sarīkot pilnvērtīgas rektora vēlēšanas, izstrādāt darba programmu. Šai procedūrai nepieciešami vismaz trīs mēneši, pastāstīja Vucāns. Augstskolas dibinātajam - šajā gadījumā Izglītības un zinātnes ministrijai - ir jānozīmē rektora vietas izpildītājs. Pašlaik vēl nav zināms, kurš tas varētu būt, sacīja Vucāns.

Ventspils augstskolas Satversmes sapulce uz rektora amatu izsludinās atklātu konkursu. Kā skaidroja Vucāns, jaunā rektora izraudzīšanās notiks divos posmos - vispirms notiks rektora vēlēšanas augstskolas Satversmes sapulcē, bet pēc tam jauno rektoru būs jāapstiprina Ministru kabinetam.

Ventspils Augstskolas rektors tiek pārvēlēts ik pēc pieciem gadiem. Vucāns Ventspils augstskolu vada jau 10 gadus, un rektora otrais pilnvaru termiņš, ja viņš nebūtu ievēlēts 10.Saeimā, Vucānam būtu beidzies 2011.gada aprīlī.

Vucāns ir arī Ventspils pilsētas domes deputāts. Domē 2009.gadā viņš tika ievēlēts no partijas "Latvijai un Ventspilij" saraksta. No tiem "Latvijai un Ventspilij" kandidātiem, kuri pašvaldību vēlēšanās palika aiz svītras un domē neiekļuva, lielākais punktu skaits ir Mārim Grīvam, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: